Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Lajmi.net: “” plus 8 more

loading...

Lajmi.net: “” plus 8 more


Posted: 29 Jun 2017 12:18 AM PDT

‘Wale’ mban titullin kënga e cila vjen në duet me producentin Major Lazer dhe Wizkid, shkruan lajmi.net

Ky projekt është punuar nga vet Major Lazer i cili është krijuesi i hiteve më të mëdha të kohës ndërsa që nga minutat e parë të publikimit ka filluar të klikohet shumë.

Videoja e këngës është punuar në mënyrë të veçantë dhe vjen në versionin animacion./Lajmi.net/

 

 

Gjithçka që duhet të dini për Gjykatën Speciale

Posted: 29 Jun 2017 12:17 AM PDT

Ish-pjesëtarët Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të cilët dyshohet se janë përgjegjës për vrasje, rrëmbime, tortura dhe shkelje të tjera të të drejtave të njeriut gjatë dhe pas luftës në Kosovë, mund të dalin së shpejti në bankën e të akuzuarve sepse rregullat e reja të Gjykatës do të hyjnë në fuqi në shtatë ditë pasi ato u miratuan më në fund të mërkurën.

Edhe pse me bazë në Hagë, Dhomat e Specializuara janë ligjërisht pjesë e sistemit gjyqësor të Kosovës, por të pavarur nga sistemi gjyqësor i Kosovës dhe me staf ndërkombëtar, ndërkohë që të gjitha vendimet dhe emërimet që lidhen me Gjykatën do të bëhen nga Bashkimi Europian.

Dhomat i kishin rregullat e procedurave dhe provave gati në mars. Por një muaj më vonë, Gjykata Kushtetuese vendosi që nga 208 rregulla të procedurave dhe provave, dhjetë dispozita nuk ishin në përputhje me Kushtetutën e Kosovës.

Ato u gjet se nuk ishin në përputhje me Kapitullin 2 të Kushtetutës së Kosovës që trajton të drejtat dhe liritë themelore dhe kishin lidhje me të drejtat e njerëzve gjatë hetimeve dhe çështjeve të administratës në Dhomat e Specializuara.

Kështu që dhomat morën edhe një muaj e gjysmë kohë për të korrigjuar këto çështje në mënyrë që të sigurojnë se "do të zbatohen standardet më të larta të të drejtave të njeriut", tha kryetarja e Gjykatës së re Ekaterina Trendafilova.

Rregullat e rishikuara të procedurave u miratuan përfundimisht të mërkurën, duke i hapur rrugë Prokurorisë të ngrejë zyrtarisht padi dhe të nisë gjyqe.

Cili është hapi i radhës i Prokurorisë?

Pas shtatë ditësh, kur rregullat e procedurës të hyjnë në fuqi, Zyra e Prokurorit të Specializuar mund të ngrejë padi kundër ish-anëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Gjatë dy viteve të fundit, ka pasur spekulime se kush do të akuzohet, sidomos pasi raporti i parë i Këshillit të Europës në lidhje me krimet e dyshuara përmendi emrat e atyre që pretendohet të jenë përgjegjës, duke përfshirë edhe presidentin aktual të Kosovës Hashim Thaçi.

Megjithatë prokurori David Schwendiman deri më tani ka arritur t'i mbajë të fshehtë emrat.

Në një intervistë për BIRN nëntorin e kaluar, Schwendiman theksoi gjithashtu se objektivi i tij janë kriminelët e dyshuar dhe jo vetë Ushtria Çlirimtare e Kosovës.

"Unë i vihem nga pas organizatave apo etnive. Kërkoj përgjegjësinë individuale për atë që është bërë", u shpreh ai.

Gjithashtu mbetet për t'u parë nëse prokurori do të ngrejë padi të mbyllura apo publike.

Gjatë çdo arrestimi, ai mund të mbështetet te Policia e EULEX-it, por edhe te forcat policore të Kosovës, si edhe të kërkojë bashkëpunim nga çdo shtet tjetër.

Ligji i Kosovës mbi Dhomat e Specializuara e lejon gjithashtu Prokurorinë të ketë policinë e vet, por se si do të funksionojë ajo në praktikë mbetet ende një sekret për shkak të ndjeshmërisë së detyrës. Megjithatë, shumë njerëz në Kosovë besojnë se ish-guerilët e paditur do të dorëzohen vullnetarisht në Gjykatë.

Kur bëhet fjalë për ndalimin e tyre, policia do të ketë 48 orë kohë nga arrestimi për ta sjellë të dyshuarin para gjyqtarit, i cili do të vendosë masën e ndalimit. Ndërtesat e paraburgimit të Gjykatës do të jenë në Holandë.

Cili është mandati i Gjykatës?

Dhomat e Specializuara do të kenë juridiksion mbi krimet që kanë ndodhur midis 1 janarit 1998 dhe 31 dhjetorit 2000 dhe që janë kryer ose kanë nisur në Kosovë, që do të thotë se mund të ndjekë penalisht krimet e kryera në Shqipëri, pasi shumë nga të burgosurit që u morën nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës u mbajtën nëpër kampe në veri të Shqipërisë.

Dhomat do të jenë në gjendje të ndjekin penalisht krime kundër njerëzimit, përfshirë vrasje, shfarosje, skllavërim, dëbim, burgim, torturim, përdhunim, zhdukje me forcë dhe persekutime të tjera me baza politike, racore, etnike ose fetare. Ajo gjithashtu do të ndjekë penalisht krime lufte dhe shkelje të tjera – përfshirë shkatërrimin e pronave të civilëve, qytete, fshatra dhe ndërtesa fetare.

Çfarë krimesh ka gjasa të gjykohen?

Personi i fundit që foli me detaje rreth shkeljeve të pretenduara të anëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ishte Clint Williamson, kreu i Task Forcës Speciale të BE-së që hetoi pretendimet për abuzime të dhunshme të ngritura në raportin fillestar të Këshillit të Europës.

Në një deklaratë në vitin 2014, Williamson tha se ishin mbledhur mjaftueshëm prova për të ngritur padi kundër zyrtarëve të lartë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës të cilët "kanë përgjegjësinë për fushatën e persekutimit që u zhvillua kundër serbëve etnikë, romëve dhe popullsisë tjetër pakicë në Kosovë dhe ndaj shqiptarëve të tjerë të Kosovës që ata i etiketonin si bashkëpunëtorë të serbëve ose që kanë qenë kundërshtarë politikë të lidershipit të UÇK-së".

Sipas Williamson, edhe në Kosovë pati spastrimi etnik të një numri të madh serbësh dhe romësh.

Williamson tha gjithashtu se provat ishin bindëse se këto nuk ishin akte individësh mashtrues, por të zhvilluara në mënyrë të organizuar, duke shtuar se abuzimet që ndodhën pas qershorit 1999 përbënin krime kundër njerëzimit.

Pse nevojitej Gjykata e re?

Në të kaluarën ka pasur përpjekje për t'i gjykuar këto akuza nga tre institucione ndërkombëtare.

Krimet e kryera nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës në kampet në veri të Shqipërisë u zbuluan fillimisht nga gazetari amerikan Michael Montgomery, i cili ia kaloi provat që kishte misionit të OKB-së në Kosovë, UNMIK, i cili ishte autoriteti administrativ në Kosovë pas përfundimit të luftës në qershor 1999.

Memoja që iu dërgua UNMIK-ut shkoi në Gjykatën Penale Ndërkombëtare të mbështetur nga OKB-ja për ish-Jugosllavinë, ICTY, e cila më pas hetoi krimet e kryera gjatë luftës në Kosovë.

ICTY përparoi ngadalë në këtë rast dhe hasi një sërë pengesash në hetimin e këtyre pretendimeve, siç detajoi në librin e saj në vitin 2008 ish-kryeprokurorja e ICTY-së Carla del Ponte.

Libri i Del Pontes tregoi publikisht për herë të parë pretendimet për trafikim organesh që çuan në hetimin e Këshillit të Europës.

UNMIK-u në Kosovë gjithashtu nisi hetime, por ato nuk arritën kurrë të dilnin në gjyq. E njëjta gjë ndodhi edhe me Misionin e sundimit të ligjit të BE-së në Kosovë, EULEX, i cili mori përsipër ndjekjen penale të krimeve të luftës në vitin 2008.

Pas vitit 2012, fuqitë ndërkombëtare, kryesisht SHBA dhe BE, mbështetën themelimin e Gjykatës Speciale.

Ata besonin se gjykata nevojitej sepse sistemi gjyqësor i Kosovë nuk mundej ose nuk donte të gjykonte si duhej ish-figura të larta të UÇK-së dhe për shkak se EULEX nuk kishte kapacitet për ta bërë këtë.

Cilat janë sfidat kryesore të Gjykatës?

Gjykata do të përballet me sfida serioze në garantimin e sigurisë së dëshmitarëve të saj – si edhe në vendosjen e legjitimitetit të saj në mendjet e shqiptarëve të Kosovës.

Në të njëjtën kohë ajo do të jetë gjykata e parë në Kosovë që do të përpiqet të sigurojë pjesëmarrjen e viktimave dhe të përdorë një mekanizëm dëmshpërblimi.

Dështimi i gjykatave dhe i misioneve ndërkombëtare për t'i mbajtur dëshmitarët të sigurt dhe për të ndjekur penalisht krimet e luftës pa ndërhyrje politike ishte një nga arsyet kryesore për themelimin e Dhomave të Specializuara.

Problemi i kanosjes së dëshmitarëve u ngrit fillimisht nga ICTY, më pas nga UNMIK-u dhe EULEX-i.

Dëshmitarët ndryshuan dëshminë e tyre gjatë gjyqeve, duke marrë mbrapsht atë që kishin thënë gjatë fazës së hetimit. Dëshmitarët përballeshin gjithashtu me rrezikun e largimit nga shoqëria kryesisht për shkak të faktit se anëtarët e UÇK-së shihen kryesisht si heronj dhe dëshmitë kundër tyre shihen nga shumë shqiptarë të Kosovës si një akt tradhtie.

Gjykata e re është zotuar se mbrojtja e dëshmitarëve do të jetë përparësia më e lartë e saj dhe këmbëngul se ka përgatitur një program të fuqishëm për mbrojtjen e dëshmitarëve.

Çështje të tjera kyçe janë legjitimiteti dhe shtrirja. Në Kosovë gjykata shihet si e njëanshme, sepse ajo fokusohet vetëm në një anë të konfliktit – aktivitetet e UÇK-së, jo veprimet e forcave të Beogradit.

Ajo perceptohet gjithashtu si një fyerje për shqiptarët e Kosovës, shumica e të cilëve besojnë se lufta e tyre kundër shtypjes serbe ishte e drejtë. Shumë prej tyre janë zotuar se do të dalin në rrugë të protestojnë pasi të ngrihen akuzat.

Gjykata pritet të shkaktojë trazira serioze në skenën politike, pasi shumë ish-figura kryesore të UÇK-së mbajnë poste zyrtare dhe ushtrojnë ndikim të madh në shumë fusha, përfshirë në qeveri dhe në biznes.

Gjatë zgjedhjeve në Kosovë më herët këtë muaj, tre ish-liderë të UÇK-së u bashkuan për të formuar një bllok politik të cilin disa vëzhgues e quajtën "krahu i luftës" ose "koalicioni i Hagës" – dhe fituan përqindjen më të madhe të votave.

Në një atmosferë të tillë, ekipi i Dhomave të Specializuara do të ketë një nga punët më të vështira që ka pasur çdo gjykatë ndërkombëtare deri më tani.

Fakti që gjykata ndodhet në Hagë, larg nga komunitetet në të cilat ndodhën krimet, ka gjasa ta bëjë më të vështirë punën e komunikimit të drejtësisë së misionit të saj me shqiptarët e Kosovës.

Si do të funksionojë Gjykata?

Dhomat e Specializuara përfaqësojnë një lloj të ri të institucionit gjyqësor "hibrid". Është një përzierje e elementeve gjyqësore ndërkombëtare dhe atyre vendore. Ata do të pasqyrojnë gjykatat e Kosovës, por do të kenë disa tipare që zakonisht u atribuohen gjykatave ndërkombëtare.

Dhomat e Specializuara përbëhen nga dy institucione kryesore – dhoma dhe regjistri. Dhoma përfshin një gjykatë të shkallës së parë, një gjykatë apeli, një gjykatë të lartë dhe një gjykatë kushtetuese, duke pasqyruar sistemin gjyqësor të Kosovës. Të gjitha panelet gjyqësore në të gjitha nivelet e gjykatave do të përbëhen nga tre gjyqtarë ndërkombëtarë.

Regjistri përfshin një zyrë mbrojtjeje, zyrën e pjesëmarrjes së viktimave, zyrën për mbrojtjen dhe mbështetjen e dëshmitarëve, njësinë e menaxhimit të paraburgimit dhe zyrën e Avokatit të Popullit. Gjuhët zyrtare të gjykatës do të jenë gjuha shqipe, serbe dhe angleze.

Zyra e Prokurorit të Specializuar do të jetë e pavarur, ka theksuar në mënyrë të përsëritur.

I gjithë personeli i gjykatës dhe i prokurorisë është ndërkombëtar dhe fondet ofrohen gjithashtu nga donatorë të huaj, kryesisht nga BE dhe SHBA.

Të pandehurit që shpallen fajtorë do ta vuajnë dënimin e tyre në burgje jashtë Kosovës. /Kallxo.com/

 

 

 

Krim i rëndë në Durrës: Djali vret babanën dhe nënën

Posted: 29 Jun 2017 12:09 AM PDT

Dyshohet se djali ka probleme mendore dhe ka qënë i dehur.

Policia e Durrësit ka arrestuar autorin dhe ka nisur hetimet për tragjedinë. Autori është marrë në pyetje ndërkohë në Komisariatin e Durrësit./Syri.net

Tifozët e Barcelonës festuan ardhjen e tij, përforcimi i madh largohet nga klubi (FOTO)

Posted: 29 Jun 2017 12:09 AM PDT

Barcelona është në kërkim të një përforcimi të madh në mesfushë me Marco Verrattin si dëshirën kryesore.

Por, ai që sigurt do të largohet nga klubi është Arda Turan.

“Mundo Deportivo” shkruan se mesfushori turk – i cili erdhi si përforcim i madh nga Atletico Madrid – nuk do të jetë në ekip për stinorin e ardhshëm, përcjell “lajmi.net”.

Barcelona është në pritje të ofertave për shitjen e tij. /Lajmi.net/


Edhe 4000 viza për afganët që ndihmuan forcat amerikane

Posted: 29 Jun 2017 12:06 AM PDT

Komiteti i përfshiu vizat shtesë në Aktin vjetor të Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare.

Programi i vizave u mundëson afganëve që punojnë me Qeverinë amerikane dhe shpesh rrezikojnë jetët e tyre, të zhvendosen në SHBA pas një procesi rigoroz të verifikimit.

“Vendi ynë u detyrohet civilëve që i kanë ofruar ndihmë thelbësore misionit amerikan në Afganistan”, tha senatorja Jeanne Shaheen.

Në muajin mars, ligjvënësit amerikanë miratuan lëshimin e 2,500 vizave për shtetasit afganë./REL

Gjëra të cilave meshkujt nuk u rezistojnë dot tek femrat!

Posted: 29 Jun 2017 12:01 AM PDT

Bussiness Insider shkruan se sa herë një burrë shikon trupin e një gruaje, me apo pa vetëdije vëren disa pjesë të trupit dhe sjelljes së saj. Sipas kërkimeve, nëse një grua ka të paktën një prej këtyre gjashtë tipareve, burrat do të tërhiqen pashmangshmërisht prej saj.

Forma e harkuar nga beli tek vithet
Sa më shumë hapësirë të ketë mes krahut dhe belit, aq më tërheqëse duket një grua në sytë e një burri. Kjo do të thotë që vithet dhe kofshët duhet të kenë një gjerësi dukshëm më të madhe se pjesa e belit, pasi kjo i krijon burrave idenë se kanë përpara një grua pjellore. Një nivel i lartë i hormonit femëror (estrogjen) zakonisht lidhet me një gjoks të plotë dhe vithe të harkuara.
 Zëri i hollë në tone të larta

Sipas një studimi, një zë në tonalitete të larta krijon përshtypjen e një gruaje të re me një trup të vogël e femëror, çka është shumë tërheqëse për burrat. Zëri i plotë në tonalitete të ulëta, është karakteristikë përgjithësisht e meshkujve.

Flokë të shëndetshëm e të bukur
Floku i shkëlqyer, i gjatë dhe i plotë është shumë tërheqës për burrat. Pasi përsëri, është një tregues i një gruaje të shëndetshme dhe fertile. Jepini volum flokëve tuaj dhe shkëlqim. Askush nuk do t'i rezistojë dot!

Buzëqeshja
Grua e qeshur do të thotë grua e lumtur. A ka gjë më të dashurueshme se një njeri i kënaqur me jetën, veten, që është i gatshëm të japë një buzëqeshje kurdoherë? Shenja më e mirë e vetëbesimit! Dhe sa më të bardhë të jenë dhëmbët, aq më e bukur duket një buzëqeshje femërore në sytë e një burri.

Grimi i lehtë
Konturimi apo ndriçimi i lëkurës janë kaq në modë, por është grimi natyral ai që i tërheq më tepër meshkujt. Sipas studimeve, sa më pak grim të përdorë një grua, aq më fëmijënore dhe joshëse duket ajo në sytë e një burri. Megjithatë, nuk duhet shumë shkencë për këtë: Të ndihesh mirë me veten do të thotë të dish të nxjerrësh më të mirën, pa mbuluar asnjë por të lëkurës! /Lajmi.net/

 

Norrkoping – FC Prishtina, ky televizion e transmeton ndeshjen!

Posted: 28 Jun 2017 11:58 PM PDT

Ndeshjen e Prishtinës në kuadër të Europa League mund ta ndiqni në Radio Televizonin e Kosovës, e cila do të luhet këtë të enjte më 29 qershor.

Prishtina do ta zhvillojë këtë ndeshje në Suedi ndaj skuadrës së Norrkoping, takim i cili do të shfaqet në 'RTK', me fillim nga ora 20.00

Ky lajm është konfirmuar në Facebook nga faqja zyrtare e FC Prishtinës.

420 milionë euro në ankandet e letrave me vlerë

Posted: 28 Jun 2017 11:57 PM PDT

"Gjatë vitit 2016, Qeveria e Kosovës ka shpallur numër dhe vlerë më të vogël të bonove të thesarit krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit paraprak. Përderisa numri i fletë-obligacioneve ishte i njëjtë me vitin paraprak, vlera e tyre ishte më e lartë gjatë vitit 2016", thuhet në raportin vjetor të BQK-së, raporton RTKlive.

Sa i përket shumës së emetuar, ajo mbeti e njëjtë me vlerën e shpallur si për bono të thesarit, ashtu edhe për fletëobligacione. Sipas afatit të maturimit, struktura e letrave me vlerë të Qeverisë së Kosovës vazhdon të tregon tendencë të zhvendosjes nga letrat me vlerë me maturitet afatshkurtër në letra me vlerë me maturitet afatgjatë.

"Kategoria kryesore në strukturën e letrave me vlerë vazhdon të mbetet ajo e bonove të thesarit me afat maturimi 364 ditë, pasuar nga fletë obligacionet me afat maturimi dy vite. Shuma e ofertuar nga pjesëmarrësit tejkaloi shumën e shpallur në ankande nga Ministria e Financave për 2.17 herë (1.58 në dhjetor 2016). Krahasuar me vitin paraprak, këtë vit është vënë re një rritje e ofertës dhe njëkohësisht edhe rritje e emetimit të letrave me vlerë të Qeverisë së Kosovës. Në vitin 2016, norma mesatare e interesit në letrat me vlerë të Qeverisë së Kosovës ka shënuar rënie në 0.79 për qind (1.94 për qind në vitin 2015). Në këtë periudhë, normat e interesit për të gjitha afatet e maturimit ishin më të ulëta krahasuar me vitin 2015", thuhet në raportin vjetor të BQK-së.

Ermal Mamaqi-Bleona Qeretit: Njerëzit s’kanë bukë, ti vesh fustane 10 mijë dollarëshe (Foto)

Posted: 28 Jun 2017 11:52 PM PDT

Ajo shfaqet pranë një pishine teksa nxjerr në pah gjoksin e saj, përmes fustanit transparent.

Kjo fotografi ka marrë mijëra pëlqime, ndërsa nuk ka shpëtuar pa u komentuar shumë nga ndjekësit e saj, ndër ta edhe figura publike.

Përderisa kolegia e saj, këngëtarja Lori i ka shkruar: "Bukuri e rrallë", në anën tjetër showmeni shqiptar Ermal Mamaqi në komentin e tij shkruan 'kritika'.

"Njerzit skanë bukë të hanë ti vesh fistane 10.000 dollarëshe", shkruan Mamaqi në komentin e tij, ndërsa Bleona me shaka ia kthen: "aman #Zemra se nuk bën 10 …..pastaj çfarë përgjegjësie kam unë për vende pune….po nejse, ky bën 20, #shaka".

Sigurisht që e gjithë kjo situatë e krijuar me shaka nga Bleona dhe Ermali, ka bërë për të qeshur edhe një pjesë të mirë të ndjekësve. /Telegrafi/

Short cuts, Niklas Luhmann - $9.86 Libraria

loading...

Short cuts, Niklas Luhmann - $9.86 Libraria


Short cuts, Niklas Luhmann - $9.86

Posted:

thumb

Komunikimi dublon realitetin. Ai krijon dy variante: një variant – po dhe një variant – jo, dhe kësisoj çon në përzgjedhje. Dhe pikërisht në këtë fakt, në faktin që tani duhet të ndodhë diçka (qoftë edhe një ndërprerje komunikimi e komunikuar në mënyrë eksplicite), qëndron autopoieza e sistemit që garanton vijueshmërinë e tij.

Ora News: “PS bllokon betimin e Metës si President? Vasili: Për fatin e tyre të zi jo” plus 9 more

loading...

Ora News: “PS bllokon betimin e Metës si President? Vasili: Për fatin e tyre të zi jo” plus 9 more


PS bllokon betimin e Metës si President? Vasili: Për fatin e tyre të zi jo

Posted: 28 Jun 2017 11:27 PM PDT

Kreu i LSI-së, Petrit Vasili, ka hedhur poshtë aludimet në media, duke deklaruar se PS nuk mund të ndërmarrë asnjë nismë ligjore që do të mund të pengonte betimin e Ilir Metës si President i vendit në 24 korrik.

I ftuar në "Opinion", Vasili e cilësoi një fat të madh për vendin në këtë kohë të vështirë që Meta ndodhet në atë pozicion.

Ka diçka që po qarkullon se mund të ketë një nismë që PS të mos lejojë Presidentin Ilir Meta të nisë detyrën. Si e komentoni?

Për fatin e zi të tyre Ilir Meta më 24 korrik merr detyrën e tij si President i Republikës për fatin e mirë të shqiptarëve. Ilir Meta është President i shqiptarëve dhe do të marrë detyrën e tij me të gjitha obligimet që duhen në këtë vend shumë delikat për vendin. Duhet patjetër roli i një garanti dhe Ilir Meta ka pjekurinë, historinë dhe maturinë. Në këtë kohë shumë të vështirë për vendin është një fat i madh që atje ndodhet Ilir Meta.

Ditën e zgjedhjeve u shpërndanë disa deklarata të Ilir Metës dhe u deklarua se ka shkelur Kushtetutën.

Në qoftë se kishte një njeri që nuk duhet të ishte pjesë e ditës së zgjedhjeve ishte Kryeministri. Ne bëmë një denoncim të madh ndaj tij kur deklaroi se Policia e Shtetit mund të merrte pjesë në zgjedhje. Ndaj ai nuk duhet të ishte Kryeministër sepse konsumoi haptazi një vepër penale.

/Oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Opozitë ballore përballë qeverisë, Vasili paralajmëron koalicion PD-LSI

Posted: 28 Jun 2017 11:10 PM PDT

Kreu i Lëvizjes Socialiste, Petrit Vasili, ka paralajmëruar një koalicion me PD në frontin opozitar.

I ftuar në "Opinion", Vasili tha se sa herë qe PD do të ndajë të njëjtin qëndrim të drejtë me LSI, nuk ka arsye përse nismat të mos jenë të përbashkëta.

Duke analizuar procesin zgjedhor, Vasili akuzoi PS për blerje masive të votës.

A do të bashkëpunoni me Partinë Demokratike, pjesën tjetër të opozitës?

Ne kemi një aksion opozitar tonin, i cili do të jetë i drejtpërdrejtë dhe ballor. Sa herë që PD do të ketë të njëjtin qëndrim të drejtë, të drejtpërdrejtë dhe jo të kapur, atëherë nuk ka arsye se përse nismat të mos jenë të përbashkëta.

A do e dëmtojë Lëvizjen Socialiste për Integrim dhe aksionin e saj opozitar ikja e Metës nga Parlamenti?

Jo, nuk do ta dëmtojë fare. Lëvizja Socialiste për Integrim dhe i gjithë grupi i saj do të ketë një rendiment politik që do të jetë një performancë politike e një opozite që vërtet do t'ju lërë pa mend.

Vasili, keni punuar edhe me z. Rama, edhe me z. Berisha, pra keni qenë në qeverisje edhe me PD-në, edhe me PS-në. Me cilën nga këto dy forca politike ka qenë me e frytshme bashkëqeverisja?

Pa asnjë diskutim që Berisha ka qenë një drejtues serioz dhe nuk kanë asnjë pikë krahasimi midis seriozitetit dhe qëndrimit institucional të Berishës dhe Ramës. Berisha kishte një qeverisje me objektiva të qarta, të cilat tentonin gjithmonë të ishin objektiva madhore, ndërsa këtu kemi të bëjmë me objektiva fasada dhe sheshe, jo objektiva madhorë.

Jam interesuar tek blerja e votës…

Blerja e votës është bërë masivisht në të gjithë territorin. Mund të mblidhni dëshmi në të gjithë territorin. Nëse do të donit të mblidhnit dëshmi i keni në të gjithë territorin.

Vetëm PS ka blerë vota, po partitë e tjera?

Vetëm PS. Ne kemi evidentuar qartë vetëm PS.

Po ju keni blerë vota ka pasur mjaft komete në zgjedhjet e mëparshme që LSI-ja ishte avangardë…

Pikërisht ka qenë kjo se ishin këta që blinin vota, po përpiqeshin të krijonin tymnaja për të fshehur pikërisht operacionin gjigant masiv të blerjes së votave të një dimensioni të paparë në Shqipëri. Kemi parë në vitin 1996 me dhunë masive, por operacion masiv për blerjen e votave ky është pa precedent në historinë e pluralizmit shqiptar, këtë mbajeni si rekord.

Sa ka ndikuar kjo?

Po ta them që e ka deformuar në themel rezultatin dhe të vërtetën elektorale.

Në çfarë mase ka qenë blerja e votave? Sa ka ndikuar kjo në rezultat?

E ka deformuar në themel rezultatin dhe të vërtetën elektorale.

A keni ju fakte evidente që mund të përdoren në betejën legale ndaj Partisë Socialiste?

Përsa i takon fakteve, mund t'ju them që fakte ka jo vetëm nga ne, por edhe nga vëzhguesit ndërkombëtare.

Përse nuk i kanë bërë publike deri më tani?

Do t'i bëjnë së shpejti. Tërheqja e vëmendjes për shit-blerjen e votës është ngritur edhe nga misioni i OSBE – ODIHR-it si shqetësim.

/Oranews.tv/

 

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Zgjedhjet parlamentare, KQZ publikon sot rezultatet përfundimtare

Posted: 28 Jun 2017 10:58 PM PDT

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të publikojë sot rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të mbajtura më 11 qershor.

Kështu i ka thënë KosovaPress-it, zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, ku edhe bëri të ditur që kanë përfunduar numërimi i votave me kusht.

Sipas tij, menjëherë pas shpalljes së rezultateve fillon rrjedha e afatit 24 orësh i ankesave në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa./KosovaPress/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Arkëtari i Vatikanit akuzohet për krime seksuale

Posted: 28 Jun 2017 10:52 PM PDT

Vatikani është përfshirë gjatë orëve të fundit nga një tjetër skadal pedofilie.

Kardinali australian George Pell, aktualisht Prefekt i Selisë së Shenjtë për Çështjet Ekonomike është vënë nnë hetim nga policia australiane me akuzën e abuzimit seksual me të miturit.

Pak ditë më parë ka qënë e përditshmja australiane “Sydney Morning Herald online” e cila ka përcjellë e para informacionin mbi akuzat e ngritura ndaj kardinalit Pell.

Kardinali George Pell është personaliteti më i lartë katolik australian e prej vitit 2014 funksionar i nivelit të tretë në hierarkinë e Vatikanit.

Nuk është hera e parë që Selia e Shenjtë përfshihet nga skandali i pedofilisë, por është hera e parë që një funksionar i nivelit kaq të lartë në Vatikanit të vihet nën akuzën për krime seksuale ndaj të miturve.

Policia australiane ka informuar avokatët e kardinalit Pell në Melburne mbi akzuat e nisjen së procesit hetimor ndaj tij e më 18 korrik, Prefekti Ekonomik i Vatikanit do të paraqitet për t’u marrë në pyyetje përballë gjykatës australiane (Magistrates Court).

Kardinali George Pell ka hedhur poshtë çdo akuzë ndaj tij.

Në një intervistë nga Roma për një televizion australian është shprehur se “është i pafajshëm e duhet pritur zhvillimi i procesit hetimor për ta vërtetuar këtë e se do të bashkëpunojë plotësisht me autoritetet e drejtësisë australiane për zbardhjen e së vërtetës.”

/Oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Familja Obama pushime në Indonezi

Posted: 28 Jun 2017 01:50 PM PDT

Barack Obama bashkë me familjen e tij po shijojnë pushimet në Indonezi, duke bërë rafting dhe duke vizituar tempuj.

Obama  bashkë me gruan dhe dy vajzat e tij vizituan një tempull të lashtë budist në ishullin Bali.

Obama është një figurë popullore në Indonezi, ai ka kaluar 4 vjet në këtë vend  kur ishte fëmijë.

Ai u zhvendos aty kur ishte gjashtë vjeçar, pasi nëna e tij ishte martuar me një burrë indonezian, pas ndarjes me babanë e tij kenian.

/Oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Alizoti: Nëse Basha nuk largohet PD më keq. Harxhi: Rama po luan me fatet e PD  

Posted: 28 Jun 2017 01:41 PM PDT

Kreu i Departamentit të të Përndjekurve në Partinë Demokratike, Tomor Alizoti i ftuar në studion e "Tonight Ilva Tare" në Ora News thotë se nëse Basha nuk largohet, PD do të shkojë më keq.

Ndërsa Edith Harxhi u shpreh se kryeministri Rama po luan me fatet e Partisë Demokratike.

Pjesë nga deklaratat:

Alizoti: Gjithë problemi është vjedhja e votës dhe ne protestuam në çadër për tre muaj. Ne dolëm të mbronim këtë tezë sepse e besonim. Në një moment u zhvilluan një takim për një orë dhe ne hymë në zgjedhje. Nëse takimi u bë në këtë format. Politika është sport i rëndë. Nëse hyn në zgjedhje, mbaj kostot. Nuk ka pse shpallet Alizoti tradhtar. Partitë politike duke u demokratizuar shpëtojnë Shqipërinë.

Tare: Çfarë do ndodhë nëse Basha nuk e jepet dorëheqjen dhe zgjidhet më 22 korrik?

Alizoti: Basha edhe mund të qëndrojë. Unë e kam në dy lista emra. Unë mendoj se nëse kryetar ka humbje të madhe le të iki. Kjo është bindja ime. Mendoj se Partia Demokratike do të shkojë më keq. Republika e re do të vazhdojë.

Harxhi: Rëndësi ka që të thërriten forumet e Partisë. Kryesinë duhet ta thërrasë kryetari. Kryetari është i ngrirë. Ky nuk është term statusor. Juristët duhet ta sqarojnë se kush mund ta thërrasë. Këshilli Kombëtar mund të mblidhet me 25% të votave. Nuk e zgjidh kjo problemin. Në këtë momente, PD nuk mund të zhvillojë garë pa bërë analizë të thellë dhe pa mbledhur forumet. Kryetari është i zgjedhur me një anëtar një votë.

Tare: Ka mënyra shkarkimi?

Harxhi: Për sa e njoh unë Lulzim Bashën nuk besoj se do ta çonte veten në një vendim të tillë. A mund të bënte një vendim të thjeshtë; të largohet pa etiketuar. Edhe etiketimi që bëri dje ishte jo normale. Unë do të luftoj që Partia Demokratike të mos përçahet. Një çarje tjetër e Partisë Demokratike do të ishte shkatërruese. Rreziku është serioz. zt.Rama është duke luajtur me fatet e Partisë Demokratike. Në mënyrat e tij. Nuk dyshoj për projekte të tjera siç ka ndodhur me opozitën në Gjeorgji. Është shkatërruar opozita gjeorgjiane. Nuk mund të flasë këtu drejtpërdrejt kushedi edhe për grupime të tjera që do të donin të fusnin influencimet e tjera që do të donin një PD fare të brishtë, të mbaruar. Kjo ka ndodhur për arsye të shkëputjes nga tradita.

/Ora News.tv/

 

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Lavrov: Në samitin G-20 mund të ndodhë takimi Putin – Trump

Posted: 28 Jun 2017 01:38 PM PDT

Ministri i jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov ka supozuar për një takim të mundshëm në mes të presidentit të SHBA-së, Donald Trump dhe presidentit rus, Vladimir Putin, në kuadër të samitit G-20 që do të mbahet në Hamburg të Gjermanisë.

Duke folur në qytetin rus Krasnodar, Lavrov ka thënë se ëshë i nevojshëm normalizimi i dialogut në mes të SHBA-së dhe Rusisë.

Ai ka shtuar se " nuk do të ishtë mirë" sikur Putin dhe Trump nuk do të zhvillonin bisedime gjatë mbajtjes së këtij samiti.

Sipas tij është shumë e rëndësishme për të dy vendet që të diskutohet rreth luftës në Siri.

Samiti i grupit G-20 do të mbledhë udhëheqësit e shumë vendeve të botës për të diskutuar rreth luftimit të terrorizmit, ndryshimeve klimatike, tregtisë së lirë dhe çështjeve të tjera me rëndësi globale./REL

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Alizoti: PD duhet të mbetet për një kohë të gjatë pa kryetar

Posted: 28 Jun 2017 01:18 PM PDT

Kreu i Departamentit të të Përndjekurve në Partinë Demokratike, Tomor Alizoti i ftuar në studion e "Tonight Ilva Tare" në Ora News thotë se PD-ja duhet të rimarrë frymë dhe duhet të mbetet pa kryetar për një kohë të gjatë.

Alizoti: Duhet që kjo forcë e djathtë shqiptare të rikthehet tek ngjyra e flamurit të saj, të rikthehet tek vlerat e saj, të marrë grupin e interesin e saj dhe për mua duhet të rri për një kohë të gjatë pa kryetar. Unë dëgjoj zëra, bashkimi, partia, uniteti. Këto janë terma marksistë. Nuk ndodhin kot. Sa është marrë partia vetëm humbje ka.

Mbase unë nesër nuk jam fare në PD, por kjo është një forcë e të djathtëve që e kanë mbushur Shqipërinë me eshtra dhe gjak. Është pronë shpirtërore. Nuk është partia as e Bashës dhe as e kujt tjetër. Le të vijnë 100 veta të hedhin kandidaturën. Duhet garë 1 muaj, 3 muaj, 5 muaj që kjo parti të rimarrë frymë, ndryshe kjo parti është drejt dështimit.

/Ora News.tv/

 

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Krasniqi: Me këtë situatë, PD do të ndahet

Posted: 28 Jun 2017 01:12 PM PDT

Politologu Afrim Krasniqi i ftuar në "Tonight Ilva Tare" në Ora News u shpreh se Partia Demokratike ka nevojë për katharsis dhe nëse kjo situatë do të vazhdojë, kjo parti do ndahet në dy pjesë.

Krasniqi: Ka dy kategori në PD, një kategori që është e kënaqur dhe grupi i ri parlamentar në 90% i bindur me lidershipin. Nuk pres që ata të reformojnë Partinë Demokratike. E dyta ka një kategori tjetër që mund të ndahet në dy nënkategori. E para ka qenë një imazh negativ për PD-në, pjesë korruptive e saj. Kanë qenë flamurtar të përjashtimeve në PD. Kjo kategori duhet marrë me rezerva në argumentin çfarë thotë dhe duhet bërë një katharsis në raport me PD-në. Ka një kategori tjetër që nuk kanë qenë kurrë imazh negativ në Shqipëri dhe është pjesa më publike. Këta njerëz janë vlerë e çdo partie politike. Është autogol. Është të hapësh portën, të bësh gol dhe më pas të prishësh portën. Është çmenduri që ta përjashtosh nga partia.

Askush nuk ka të drejtë t'i thotë kryetarit të partisë dhe t'i thotë të mos kandidosh. Në rastin konkret prisja dorëheqjen e dy nënkryetarëve. Njëri drejtoi fushatën e Durrësit dhe ka pasur rezultatin më të dobët në Histori dhe tjetri Elbasanin me rezultatin më të dobët. Nuk afrojnë asnjë lloj garancie të institucionit të pavarur për zgjedhjet ndaj partisë. Që ka nevojë për një fillim të ri në thelb është thelbësore. Nëse vazhdohet me këtë situatë, PD do të ndahet dhe nuk do ta marrë dot veten edhe në dekadën e ardhshme.

/Ora News.tv/

 

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Shkodër, atentat me armë zjarri, plagoset rëndë 42-vjeçari

Posted: 28 Jun 2017 01:04 PM PDT

Një 42-vjeçar mbeti i plagosur mbrëmjen e së mërkurës rreth ores 21:30 minuta në qytetin e Shkodrës. Ngjarja u regjistrua në lagjen “Perash, në vendin e quajtur sheshi "Isa Boletini”.

Ilir Hajdari i njohur ndryshe si "Mir Vetulla", ka qenë i ulur në një lokal anës rrugës kur u qëllua disa herë ne drejtim të tij nga persona ende të paidentifikuar, të cilët u larguan me shpejtësi nga vendngjarja.

Sipas raportimeve autori/ët kanë qenë duke lëvizur me një automjet dhe ata e kishin ruajtur në lëvizjet e tij të plagosurin, ndaj të cilit qëlluan disa herë me armë zjarri.

42-vjeçari u dërgua në spitalin rajonal Shkodër dhe ndodhet në gjendje të rëndë për jetën.

“Më datë 28.06.2017, rreth orës 21:30 njoftohemi se ka të shtëna me armë në lagjen “Perash” në vendin e quajtur “Sheshi Isa Boletini”.Me marrjen e njoftimit, shërbimet e Policisë kanë shkuar menjëherë në vendngjarje ku ka rezultuar se si pasojë e të shtënave ka mbetur i plagosur shtetasi I. H., 42 vjeç, banues në Perash, Shkodër, i cili është dërguar në Spitalin Rajonal Shkodrës dhe ndodhet në gjendje të rëndë për jetën”, sqaron policia.

Nga ana e policisë janë ngritur pika të shumta kontrolli dhe po bëhet krehja e zonës për identifikimin dhe kapjen e autorit.

Grupi hetimor në vendngjarje po punon për grumbullimin e provave ligjore duke bërë të mundur sqarimin e rrethanave të ngjarjes si dhe dokumentimin ligjor të saj.

Pritet që në ndihme ti vijnë edhe pamjet filmike të disa subjekteve përreth që kanë filmuar ngjarjen.

 

Pamje nga vendi i ngjarjes

Pamje nga vendi i ngjarjes

Pamje nga vendi i ngjarjes

/Oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

“Vetëvendosje insiston në nisjen e negociatave për Qeverinë” plus 9 more GazetaBlic

loading...

“Vetëvendosje insiston në nisjen e negociatave për Qeverinë” plus 9 more GazetaBlic


Vetëvendosje insiston në nisjen e negociatave për Qeverinë

Posted: 28 Jun 2017 10:46 PM PDT

Edhe dita e enjte do të mbetet nën ndikimin e masave ajrore të thata dhe të nxehta me origjinë Afrikane duke bërë që moti i kthjellët dhe i nxehtë të jetë dominant.

Në zonat veriore do të ketë herë pas here vranësira të lehta. Sërish zonat me temperatura shumë të larta priten të jenë zonat e ulëta. Pjesa e dytë e ditës do të dominohet nga moti i kthjellët dhe temperatura ekstremisht të larta në të gjithë territorin e vendit.

Për sa i përket vlerave termike, sipas "MeteoAlb", temperaturat e ajrit do të vijojnë të mbeten shumë të larta në të gjithë territorin e vendit. Duke e bërë ditën e enjte ditën më të nxehtë të javës, shkruan Indeksonline.

Era do të fryjë e lehtë dhe mesatare me shpejtësi 25 km/h nga drejtimi permanent Jugor duke bërë që në det të gjenerohet dallgëzim 1- 2 ballë.

The post Shqipëri, sot dita më e nxehtë e javës appeared first on GazetaBlic.

Të bësh seks me më shumë se 10 mijë meshkuj!

Posted: 28 Jun 2017 10:44 PM PDT

Shëndeti jonë është mjaft mbresëlënës sepse varet nga shumë faktorë, por shumë prej tyre mbështeten në një element të vetëm të jetës sonë e cila është anashkaluar shpesh nga marrëdhëniet e saj me estetikën.

Bëhet fjalë për mënyrën e të ushqyerit. Ushqimi është një nga gjërat më të rëndësishme kur bëhet fjalë për të gëzuar shëndet të mirë.

Nëse ne nuk konsumojmë ushqim të mirë, trupi ynë nuk do të ndjehet rehat dhe nuk do të mund të punojë si duhet.

Më poshtë do të mund të mësoni për të mirat që na i ofron bajamet.

Por a e dini çfarë përfitime keni nëse hani katër bajame që kanë qëndruaer gjat gjithë natës në një gotë me ujë?

Bajamet që kanë qëndruar në ujë gjatë natës janë të mira sepse:

Mbrojnë zemrën tuaj

Rrisin energjinë

Ulin nivelin e kolesterolit

Përmirësojnë shëndetin e trurit tuaj

Forcojnë eshtrat tuaj

Përmirësojnë tensionin e gjakut

Parandalojnë kancerin

Kështu mund t'i përgatitni bajamet:

Vendosni katër bajame në një gotë me ujë dhe lërini të qëndrojë gjatë gjithë natës. Më pas në mëngjes konsumojeni ujin dhe hani bajamet.

Ju do të shihni rezultate të shkëlqyeshme shumë shpejt!

The post Kjo ndodh nëse konsumoni bajame që qëndrojnë në ujë gjatë natës appeared first on GazetaBlic.

Të pasmët e Adea Pulës nga një këndvështrim tjetër! (FOTO)

Posted: 28 Jun 2017 10:42 PM PDT

Këngëtarja e njohur Bebe Rexha vazhdon të jetë ndër emrat më të angazhuar në muzikë.

Së fundmi, ajo ka udhëtuar drejt New Yorkut ku do të zhvillojë aktivitet e saj të reja në muzikë.

Ndërkohë, ajo vazhdon të jetë shumë aktive edhe në rrjetet sociale, përmes së cilave ndan me fansat fotografi të ndryshme nga përditshmëria e saj.

Së fundmi, Bleta ka vënë në dukje një ndryshim të ri në pamjen e saj.

Ajo ka shkurtuar flokët, duke marrë pamjen e një biondeje të bukur me flokë të shkurtra.

The post Bebe Rexha shkurton flokët, shfaqet më ndryshe në New York (Foto) appeared first on GazetaBlic.

Presidenti i Kinës në vizitën e parë në Hong Kong

Posted: 28 Jun 2017 10:36 PM PDT

Edhe dita e enjte do të mbetet nën ndikimin e masave ajrore të thata dhe të nxehta me origjinë Afrikane duke bërë që moti i kthjellët dhe i nxehtë të jetë dominant.

Në zonat veriore do të ketë herë pas here vranësira të lehta. Sërish zonat me temperatura shumë të larta priten të jenë zonat e ulëta. Pjesa e dytë e ditës do të dominohet nga moti i kthjellët dhe temperatura ekstremisht të larta në të gjithë territorin e vendit.

Për sa i përket vlerave termike, sipas "MeteoAlb", temperaturat e ajrit do të vijojnë të mbeten shumë të larta në të gjithë territorin e vendit. Duke e bërë ditën e enjte ditën më të nxehtë të javës, shkruan Indeksonline.

Era do të fryjë e lehtë dhe mesatare me shpejtësi 25 km/h nga drejtimi permanent Jugor duke bërë që në det të gjenerohet dallgëzim 1- 2 ballë.

The post Shqipëri, sot dita më e nxehtë e javës appeared first on GazetaBlic.

Çfarë do të vijë me ndryshimin e humorit në Francë dhe Britani?

Posted: 28 Jun 2017 10:36 PM PDT

Shqipëria ka folur troç. Shqiptarët kanë vendosur me një votë qartësisht kuqezi. Ata kanë zgjedhur të ardhmen dhe na kanë thënë të gjithëve:

Shqipëria që duam është mbi të majtën e mbi të djathtën.

Shteti që duam është i qytetarëve, jo i pushtetarëve. Misioni i të zgjedhurve, është puna për Shqipërinë dhe mirëqenia për shqiptarët, jo politika e kacafytjeve për partinë dhe interesave për pushtetarët.

Populli ka zgjedhur Partinë Socialiste, për ta udhëhequr vendin në këtë mision si fuqi e vetme qeverisëse. Dhe duke e pranuar me emocion dhe përulësi këtë zgjedhje, ne do të qeverisim me forcën e shembullit për të gjithë, jo me shembullin e forces, kundër të tjerëve.

Sfidat e Shqipërisë sot, nuk janë sfida socialiste apo sfida demokrate, por janë sfida shqiptare.

Janë sfida të vjetra e të reja, të të njëjtit atdhe, të të gjithëve pa dallim. Nën të njëjtin flamur kombëtar. Për familjet dhe në radhë të parë, për fëmijët e të njëjtës tokë; ku jemi lindur jo të majtë, jo të djathtë; jo të ndarë në tanët e të atyre; po të njëjtë në gjak, të njëjtë në gjuhë, të njëjtë në vazhdimësinë e historisë e në porositë e të parëve tanë, për të ardhmen: Thjeshtë Shqiptarë!

Duke u përulur përpara të gjithë atyre që na zgjodhën, qytetarëve socialistë, demokratë, pa parti, të moshuar e të rinj, nga Veriu në Jug, burra e gra, djem e vajza, po duke falenderuar edhe të gjithë ata që e kryen detyrën e lartë qytetare të pjesëmarrjes në zgjedhje, pavarësisht se nuk votuan njësoj si shumica absolute e shqiptarëve, u them të gjithëve:

Fitorja është e Shqipërisë dhe merita është e njerëzve të zakonshëm të këtij vendi.

Ndërsa e jona, e të zgjedhurve të tyre, është vetëm barra e madhe e përgjegjësisë.

E imja në radhë të parë. Për të mos harruar, në asnjë minutë të katër viteve të ardhshme, se shqiptarët nuk zgjodhën për Shqipërinë që kemi, por për Shqipërinë që duam.

Për të mos harruar se, ata e besuan, edhe me më shumë vota se katër vjet më parë Partinë Socialiste, jo sepse ne nuk kemi të share, por thjesht sepse duan të provojnë deri në fund, sa më të mirë mund të jemi ne për Shqipërinë, po ta kemi të vetëm timonin në rrugën drejt të ardhmes.

Për të mos harruar se, në vend të një koalicioni të radhës mes partive që ndajnë tepsinë e pushtetit, shqiptarët kanë zgjedhur koalicionin tonë drejtëpërdrejtë me ta; jo që ne ta marrim atë tepsi të vjetër të gjithën për vete, po për ta çuar për skrap njëherë e përgjithmonë!

Për ne të zgjedhurit nuk mund të ketë një nder më të madh, për njerëzit e zakonshëm të këtij vendi nuk ka investim më të madh.

Ndaj, mos e dhëntë Zoti që këtë besim ta marrim si një kupë futbolli e të mos kuptojmë, që të gjithë, se nga sot, prioriteti ynë i parë duhet të jetë reflektimi për sa shumë kemi për të ndryshuar, korrigjuar, përmirësuar, tek vetja jonë dhe në punën tone në radhë të parë.

E po ashtu, mos qoftë e thënë, që konkurentët tanë, të zgjedhur prej atyre që nuk na zgjodhën ne, t'i shohim si armiq të mundur dhe t'i trajtojmë si të tillë. Ne nuk kemi fituar një kampionat, po kemi marrë një detyrë shumë të vështirë. Ata nuk kanë humbur një kampionat, po kanë marrë një tjetër detyrë aspak të lehtë.

E jo atyre, konkurrentëve tanë, po në radhë të parë neve, pastaj edhe atyre, të gjithëve bashkë na takon të bëjmë çmos për t'i dhënë fund politikës së rrahjes së gjoksit për meritat dhe të drejtimit të gishtit për fajet tek njëri-tjetri!

Katër vitet që vijnë, nuk duhet të jenë një tjetër lojë politike, e ka, kush e ka fajin, për çka nuk shkon mirë, po një përpjekje shqiptare, e përbashkët, për çfarë duhet të bëjmë, për ta bërë Shqipërinë më të mirë.

Ne duhet ta bëjmë më të fortë demokracinë tonë, duke e bërë më të mirë, më të arsyeshme, më njerëzore, politikën tonë.

Ne duhet të veprojmë dhe të veprojmë që tani e në vazhdim, me shembullin tonë. Dhe populli shqiptar do të shikojë kush është i gatshëm të bëjë të njëjtën gjë, jo vetëm me fjalë, po edhe me vepra. Unë jam i gatshëm të veproj dhe ju kërkoj të gjithëve të njëjtën gatishmëri.

Prandaj, dua t'u them udhëheqësve të partive të opozitës, se fushata ka mbaruar. Shqiptarët na kanë shikuar, na kanë dëgjuar, na kanë duruar për një kohë më të gjatë se zakonisht këtë herë dhe e kanë bërë zgjedhjen e tyre.

Tani është koha për të vënë veten tonë në dispozicion të tyre dhe Shqipërinë përpara partisë; prioritetet e vendit, përpara interesave të grupimeve tona politike dhe shqiptarët, pa dallim, përpara dallimeve politike apo hendeqeve tradicionale, ose të porsahapura mes nesh.

Eshtë koha për të vënë flamurin përbashkues kuqezi të Skënderbeut e të Ismail Qemalit, përpara flamujve të feudeve tona politike.

Eshtë koha të gjejmë forcën e arsyes për të punuar më shumë së bashku, në interes të njerëzve dhe t'u marrim atyre më pak kohë me llogjet e katundit tonë politik, që nxjerrin në pah pa kriter e pa karar, veç dasitë tona.

Motra dhe vëllezër, këtu të pranishëm dhe në të gjithë Shqipërinë,

E ardhmja që duam nuk vjen, po arrihet. E sa më shumë të bashkëpunojmë për të ardhmen, ne përfaqësuesit e zgjedhur të shqiptarëve, në qeveri apo në opozitë, aq më pak e shkuara do të jetë pengesë, për Shqipërinë që duam për gjithë familjet shqiptare e për fëmijët e këtij vendi, pa asnjë dallim.

Ky besim i madh që më është dhënë dhe na është dhënë nga kaq shumë njerëz, edhe përtej kufijve ndarës mes partive; mesazhet e panumërta të mbështetjes, që kam marrë të dielën, nga votues tradicionalë të Partisë Demokratike kudo nëpër Shqipëri, apo nga njerëz të pavendosur deri ditën e fundit; miqtë e shumtë të rrjeteve sociale në emigracion, që kanë ngritur telefonin për të çuar në votim, të afërm dhe të njohur këtu në Shqipëri, më sjellin këtu sonte, jo me grushtin e mbledhur, po me dorën e shtrirë ndaj opozitës dyngjyrëshe të katër viteve të ardhshme.

Unë nuk jam naiv. Ju siguroj se nuk po ëndërroj asgjë të pamundur. Thjesht mendoj se, nëse do të jemi pak më shumë shqiptarë – pasardhës ca më të denjë të etërve të këtij kombi – dhe pak më pak politikanë, pjella defektoze të një kohe kapërcimi historik që e ka mundur shumë këtë popull, asgjë nuk do ta ndalte dot Shqipërinë, për t'u bërë zonja e rëndë që ëndërronin rilindasit tanë.

Mjafton të mos shohim vetëm defektet e njëri-tjetrit në çdo moment që lufta politike na kundërvë me njëri-tjetrin, po edhe të shikojmë brenda nesh e thjesht të pyesim veten, çfarë është në këtë moment gjëja e duhur për popullin shqiptar dhe të ardhmen e fëmijëve tanë dhe Shqipëria është bërë më e mirë në atë moment.

Mjafton që të kemi sa më shumë momente të tilla dhe jo të sfilitemi vetëm duke luftuar njëri me tjetrin në çdo moment, që shumë më shumë gjëra të mira të bëhen papritur të kalojnë vite e vite të tëra.

Mjafton të mos harrojmë se detyrat tona janë të përkohshme, ndërsa atdheu është i përjetshëm e jetesa e shqiptarëve është më e rëndësishme se vendi ku ata na kanë ulur përkohësisht dhe e ardhmja bëhet më e afërt për të gjithë vendin.

Këto zgjedhje nuk ishin perfekte, po ishin pa as më të voglin diskutim më të çliruarat nga pesha e traditës sonë jo aq të lumtur zgjedhore.

Qytetarët u ndjenë më të patrazuar se asnjëherë më parë, qoftë nga nxehtësia e retorikës politike, qoftë nga influenca e partive në qeveri mbi administratën e mbi zgjedhësit, përmes mekanizmave të pushtetit, qoftë nga presioni i shëmtuar pamor i megaposterave, afisheve, banderolave e flamujve të partive nëpër rrugët e vendit e në cdo lagje e fshat të Shqipërisë.

Shfaqja e papritur dhe jashtë kontekstit të përgjithshëm e disa çjerrjeve acaruese e acarimeve artificiale gjatë javëve të fushatës, përbën një përjashtim që më mirë të mos kishte ndodhur, por që nuk i cenon arritjet e reja në të mirë të publikut që solli ky proces zgjedhor.

Padyshim, as marrëveshja ime politike me kryetarin e opozitës, pas një periudhe të zgjatur konflikti politik, ku u rrezikuan vetë zgjedhjet dhe stabiliteti demokratik i vendit, nuk ishte perfekte.

Por, siç kam besuar deri dje, besoj edhe sot se ajo marrëveshje ka të gjithë potencialin për të mos u fashitur si ëndrra e një nate vere, në një Shqipëri, ku qeveria dhe opozita janë të ndara në llogoret e tyre politike, po duhet të jenë të bashkuara për interesat kombëtare dhe politike të vetë Shqipërisë, në rrugën për Europën që duam.

Natyrisht, duke pasur një fitues kaq të qartë pas përfundimit të zgjedhjeve, do të duhet pak kohë për të parë e kuptuar nëse fryma e marrëveshjes që shpëtoi zgjedhjet dhe solli një klimë të pazakonshme qetësie në vend, nuk është tretur bashkë me pritshmërinë e natyrshme të liderit të opozitës për të dalë fitues në këto zgjedhje.

Po, unë dua ta rikonfirmoj publikisht, dëshirën për ta pasur marrëveshjen politike të 18 majit, një busull orientuese të marrëdhënieve të qeverisë së re me opozitën e re. Duke shprehur këtu vullnetin për ta respektuar atë më tutje, pa asnjë presje, dua ta falenderoj sot Lulëzim Bashën për faktin se në 18 maj vuri Shqipërinë të parën! Siç e shohin tani të gjithë, marrëveshja është ajo që është dhe nuk është ajo që cinikët e përhershëm të kazanit donin t'i bënin shqiptarët të besonin se ishte!

Kjo është sidoqoftë një mbrëmje e bukur gëzimi, për të gjithë shqiptarët që me zërin e tyre të fuqishëm e shprehën vullnetin e tyre. Po edhe për miqtë e partnerët e pazëvendësueshëm të shqiptarëve, që panë një proces zgjedhor të qetë e demokratik. I falenderoj edhe ata, që të gjithë, për gjithçka bënë e në fakt e bënë me sforco të jashtëzakonshme, që Shqipëria t'ia dilte kësaj sprove, e cila, kujtohuni pak, vetëm 38 ditë më parë dukej një mision i pamundur.

Nesër është një ditë e re dhe për mua e për ne socialistët, puna për Shqipërinë nis me një barrë shumë më të rëndë se ajo që kishim deri dje.

Në këtë pak kohë që ka mbetur mes sot dhe nesër, përpara se të fillojmë punën edhe me më shumë pasion, me edhe më shumë angazhim, me edhe më shumë kokëfortësi shqiptarçe për Shqipërinë që duam, me shtet, punë, mirëqenie, lejomëni t'ju shpreh të gjithë atyre që u angazhuan në fushatën tonë fantastike kuqezi, mirënjohjen time më të thellë.

Shumë faleminderit të gjithëve!

Faleminderit 139 herë të 139 anëtarëve të skuadrës sonë kombëtare, që bëri një betejë të paharrueshme për të fituar zemrat e mendjet e njerëzve, në çdo qark të Shqipërisë, që nga Kukësi ku edhe pse për shumë pak, nuk e fituam qarkun, ishim skuadra më e besuar nga zgjedhësit në bashkinë e re të Kukësit. E deri në Vlorë ku thyem rekordin historik të mbështetjes për Partinë Socialiste.

Pa asnjë xhelozi, ju lutem më falni, t'i dërgoj një puthje të gjithë vlonjateve e vlonjatëve.

Një duartrokitje e merituar për skuadrën e qarkut të Shkodrës, ku i kemi vendosur bazat e një lidhjeje të re me komunitetin e mbajeni mend pas dy viteve do të jemi forca më e votuar.

Një përshëndetje e megjithëzemërt për skuadrën e Qarkut të Lezhës, ku për herë të parë jemi të parët me diferencë nga i dyti dhe me një borxh të madh me atë komunitet.

Një tjetër duartrokitje e stërmerituar për skuadrën e Qarkut të Durrësit, e cila, megjithëse na ka mësuar me thyerje të çdo rekordi historik në çdo palë zgjedhje, këtë herë kapërceu edhe parashikimet e Dakos.

Një duartrokitje e posaçme për skuadrën e Qarkut të Elbasanit, që bëri një punë organizative shembullore dhe e arriti objektivin, me numrin më të madh të votave që kemi marrë ndonjëherë në atë qark, pavarësisht vështirësive shumë të posaçme të kësaj here.

Një përshëndetje e ngrohtë për skuadrën e Qarkut të Korçës, ku na është dhënë një besim edhe më i madh se katër vjet më parë për të vijuar më tej transformimet e mëdha.

Duartrokitje flakë të nxehta për skuadrën e Qarkut të Beratit, e cila e riktheu Partinë Socialiste në lartësinë e ambicieve tona për atë zonë të lënë për shumë vite pasdore, ku tanimë ka nisur të fryjë dhe nuk do të pushojë era ripërtëritëse e Rilindjes.

Patjetër, edhe një duartrokitje të stuhishme për skuadrën fenomenale të Qarkut të Tiranës, e cila me numrin rekord të votave realizoi kapërcimin e objektivit duke arritur 18 mandate dhe duke na dhënë një dorë të fuqishme në realizimin e objektivit tonë kombëtar për ta udhëhequr Shqipërinë, duke çuar për skrap tepsinë!

Jo më kot e lashë në fund, një ovacion për superskuadrën e Qarkut të Fierit – dhe tani do ma falin të gjithë një veçim me emër – për forcën më domethënëse të shembullit në familjen tonë të madhe politike, Gramozin. E meritonte të ishte në fund edhe në falenderime sepse sfidoi një traditë të pa sfiduar asnjëherë, që i vendos udhëheqësit të parët në listë, duke i udhëhequr socialistët e progresistët e Fierit nga vija e kuqe e objektivit tonë dhe duke arritur një rezultat spektakolar. Dhe për ata që nuk e kuptojnë çfarë është vija e kuqe, po ia them ndryshe, mbase pak labçe: Vajti në betejë me 9, i 9-i dhe u kthye vetë i dhjeti!

Po nuk është i vetmi emër, në fakt, që dua të veçoj sonte, sepse pa Gramozin, sot Partia Socialiste nuk do ishte këtu ku është, ndërsa pa Linda Ramën, sot unë nuk do isha këtu ku jam!

Prapë kam bërë një gabim, gabimin që Gramozi më ka porositur gjithmonë se si nuk duhet ta bëj, sepse thotë, "mos lavdëro me rradhë sepse do harrosh ndonjë"! E kam harruar më të paharrueshmen, Dibrën! Por Dibranët, jam i bindur që nuk do ma harrojnë këtë gabim, deri kur, se tani fushata ka mbaruar, përpara filimit të dimrit, ne do kemi filluar rrugën e Arbrit!

Si gjithmonë, mes meje dhe Lindës, u fut prap politika!

E kuptoni sa e madhe është fitorja, që kemi luksin të harrojmë e prapë kemi fituar, se edhe po mos ishte Gjirokastra, ne do e kishim vetë timonin. Megjithatë, po the Gjirokastër, i ke thënë të tëra, mirënjohje për skuadrën e bukur të Gjirokastrës dhe një duartrokitje për ata që i harruam me mend, por i kemi në zemër.

E prapë, dua të kthehem tek gruaja.Faleminderit Linda, që vazhdon të më durosh shumë më heroikisht se sa ç'duroj unë të gjithë miqtë e klubeve të katundit mediatik.

Faleminderit edhe gruas tjetër të jetës time, Aneta Ramës, e cila megjithëse është e vetmja në familjen tonë që nuk le gazetë pa lexuar e portal pa klikuar, akoma nuk e ka humbur besimin tek unë, po nuk ka humbur as durimin me mua.

Sidoqoftë, një gjë është e sigurt, ylli më i madh i kësaj fushate të suksesshme ka qenë shpirti ynë i skuadrës. Angazhimi i të gjithëve. Shembulli i drejtuesve në punë dhe puna e të gjithëve në grup.

E po ju them, nuk ju kam parë kurrë ndonjëherë më skuadër se këtë herë dhe kjo më mbush me besimin që pavarësisht se mandati ri është më i vështiri që mund të kishim, ditët më të mira për Shqipërinë janë përpara nesh!

Prandaj besoj shumë që kur të rritet, Zaho që s'do mbajë mend asgjë nga kjo fushatë, jo vetëm pse është shumë i vogël, po edhe sepse është ende tërësisht i depolitizuar nën një çati ku nuk shihen lajme e emisione politike e ku kurrë nuk flitet për politikë në prani të tij, do të krenohet sidoqoftë, kur të rritet, me ato që falë kësaj fitoreje ne do të kemi bërë për Shqipërinë në katër vitet e ardhshme.

Rrofshi të gjithë ju!

Rrofshi të gjithë ju që na ndiqni, të majtë e djathtë, socialiste e demokratë, që na keni votuar apo s'na keni votuar!

Rroftë Partia Socialiste e Shqipërisë!
Rroftë Shqipëria!

The post Shqipëria foli troç. Faleminderit të gjithëve! appeared first on GazetaBlic.

Shqipëri, sot dita më e nxehtë e javës

Posted: 28 Jun 2017 10:33 PM PDT

Edhe dita e enjte do të mbetet nën ndikimin e masave ajrore të thata dhe të nxehta me origjinë Afrikane duke bërë që moti i kthjellët dhe i nxehtë të jetë dominant.

Në zonat veriore do të ketë herë pas here vranësira të lehta. Sërish zonat me temperatura shumë të larta priten të jenë zonat e ulëta. Pjesa e dytë e ditës do të dominohet nga moti i kthjellët dhe temperatura ekstremisht të larta në të gjithë territorin e vendit.

Për sa i përket vlerave termike, sipas "MeteoAlb", temperaturat e ajrit do të vijojnë të mbeten shumë të larta në të gjithë territorin e vendit. Duke e bërë ditën e enjte ditën më të nxehtë të javës, shkruan Indeksonline.

Era do të fryjë e lehtë dhe mesatare me shpejtësi 25 km/h nga drejtimi permanent Jugor duke bërë që në det të gjenerohet dallgëzim 1- 2 ballë.

The post Shqipëri, sot dita më e nxehtë e javës appeared first on GazetaBlic.

Sulm i fundit kibernetik, edhe më i sofistikuar

Posted: 28 Jun 2017 10:30 PM PDT

Edhe dita e enjte do të mbetet nën ndikimin e masave ajrore të thata dhe të nxehta me origjinë Afrikane duke bërë që moti i kthjellët dhe i nxehtë të jetë dominant.

Në zonat veriore do të ketë herë pas here vranësira të lehta. Sërish zonat me temperatura shumë të larta priten të jenë zonat e ulëta. Pjesa e dytë e ditës do të dominohet nga moti i kthjellët dhe temperatura ekstremisht të larta në të gjithë territorin e vendit.

Për sa i përket vlerave termike, sipas "MeteoAlb", temperaturat e ajrit do të vijojnë të mbeten shumë të larta në të gjithë territorin e vendit. Duke e bërë ditën e enjte ditën më të nxehtë të javës, shkruan Indeksonline.

Era do të fryjë e lehtë dhe mesatare me shpejtësi 25 km/h nga drejtimi permanent Jugor duke bërë që në det të gjenerohet dallgëzim 1- 2 ballë.

The post Shqipëri, sot dita më e nxehtë e javës appeared first on GazetaBlic.

​Tryezë për menaxhimin e mbeturinave

Posted: 28 Jun 2017 10:26 PM PDT

Edhe dita e enjte do të mbetet nën ndikimin e masave ajrore të thata dhe të nxehta me origjinë Afrikane duke bërë që moti i kthjellët dhe i nxehtë të jetë dominant.

Në zonat veriore do të ketë herë pas here vranësira të lehta. Sërish zonat me temperatura shumë të larta priten të jenë zonat e ulëta. Pjesa e dytë e ditës do të dominohet nga moti i kthjellët dhe temperatura ekstremisht të larta në të gjithë territorin e vendit.

Për sa i përket vlerave termike, sipas "MeteoAlb", temperaturat e ajrit do të vijojnë të mbeten shumë të larta në të gjithë territorin e vendit. Duke e bërë ditën e enjte ditën më të nxehtë të javës, shkruan Indeksonline.

Era do të fryjë e lehtë dhe mesatare me shpejtësi 25 km/h nga drejtimi permanent Jugor duke bërë që në det të gjenerohet dallgëzim 1- 2 ballë.

The post Shqipëri, sot dita më e nxehtë e javës appeared first on GazetaBlic.

Pse Ballkani perëndimor ndodhet në krizë?

Posted: 28 Jun 2017 10:26 PM PDT

Shqipëria ka folur troç. Shqiptarët kanë vendosur me një votë qartësisht kuqezi. Ata kanë zgjedhur të ardhmen dhe na kanë thënë të gjithëve:

Shqipëria që duam është mbi të majtën e mbi të djathtën.

Shteti që duam është i qytetarëve, jo i pushtetarëve. Misioni i të zgjedhurve, është puna për Shqipërinë dhe mirëqenia për shqiptarët, jo politika e kacafytjeve për partinë dhe interesave për pushtetarët.

Populli ka zgjedhur Partinë Socialiste, për ta udhëhequr vendin në këtë mision si fuqi e vetme qeverisëse. Dhe duke e pranuar me emocion dhe përulësi këtë zgjedhje, ne do të qeverisim me forcën e shembullit për të gjithë, jo me shembullin e forces, kundër të tjerëve.

Sfidat e Shqipërisë sot, nuk janë sfida socialiste apo sfida demokrate, por janë sfida shqiptare.

Janë sfida të vjetra e të reja, të të njëjtit atdhe, të të gjithëve pa dallim. Nën të njëjtin flamur kombëtar. Për familjet dhe në radhë të parë, për fëmijët e të njëjtës tokë; ku jemi lindur jo të majtë, jo të djathtë; jo të ndarë në tanët e të atyre; po të njëjtë në gjak, të njëjtë në gjuhë, të njëjtë në vazhdimësinë e historisë e në porositë e të parëve tanë, për të ardhmen: Thjeshtë Shqiptarë!

Duke u përulur përpara të gjithë atyre që na zgjodhën, qytetarëve socialistë, demokratë, pa parti, të moshuar e të rinj, nga Veriu në Jug, burra e gra, djem e vajza, po duke falenderuar edhe të gjithë ata që e kryen detyrën e lartë qytetare të pjesëmarrjes në zgjedhje, pavarësisht se nuk votuan njësoj si shumica absolute e shqiptarëve, u them të gjithëve:

Fitorja është e Shqipërisë dhe merita është e njerëzve të zakonshëm të këtij vendi.

Ndërsa e jona, e të zgjedhurve të tyre, është vetëm barra e madhe e përgjegjësisë.

E imja në radhë të parë. Për të mos harruar, në asnjë minutë të katër viteve të ardhshme, se shqiptarët nuk zgjodhën për Shqipërinë që kemi, por për Shqipërinë që duam.

Për të mos harruar se, ata e besuan, edhe me më shumë vota se katër vjet më parë Partinë Socialiste, jo sepse ne nuk kemi të share, por thjesht sepse duan të provojnë deri në fund, sa më të mirë mund të jemi ne për Shqipërinë, po ta kemi të vetëm timonin në rrugën drejt të ardhmes.

Për të mos harruar se, në vend të një koalicioni të radhës mes partive që ndajnë tepsinë e pushtetit, shqiptarët kanë zgjedhur koalicionin tonë drejtëpërdrejtë me ta; jo që ne ta marrim atë tepsi të vjetër të gjithën për vete, po për ta çuar për skrap njëherë e përgjithmonë!

Për ne të zgjedhurit nuk mund të ketë një nder më të madh, për njerëzit e zakonshëm të këtij vendi nuk ka investim më të madh.

Ndaj, mos e dhëntë Zoti që këtë besim ta marrim si një kupë futbolli e të mos kuptojmë, që të gjithë, se nga sot, prioriteti ynë i parë duhet të jetë reflektimi për sa shumë kemi për të ndryshuar, korrigjuar, përmirësuar, tek vetja jonë dhe në punën tone në radhë të parë.

E po ashtu, mos qoftë e thënë, që konkurentët tanë, të zgjedhur prej atyre që nuk na zgjodhën ne, t'i shohim si armiq të mundur dhe t'i trajtojmë si të tillë. Ne nuk kemi fituar një kampionat, po kemi marrë një detyrë shumë të vështirë. Ata nuk kanë humbur një kampionat, po kanë marrë një tjetër detyrë aspak të lehtë.

E jo atyre, konkurrentëve tanë, po në radhë të parë neve, pastaj edhe atyre, të gjithëve bashkë na takon të bëjmë çmos për t'i dhënë fund politikës së rrahjes së gjoksit për meritat dhe të drejtimit të gishtit për fajet tek njëri-tjetri!

Katër vitet që vijnë, nuk duhet të jenë një tjetër lojë politike, e ka, kush e ka fajin, për çka nuk shkon mirë, po një përpjekje shqiptare, e përbashkët, për çfarë duhet të bëjmë, për ta bërë Shqipërinë më të mirë.

Ne duhet ta bëjmë më të fortë demokracinë tonë, duke e bërë më të mirë, më të arsyeshme, më njerëzore, politikën tonë.

Ne duhet të veprojmë dhe të veprojmë që tani e në vazhdim, me shembullin tonë. Dhe populli shqiptar do të shikojë kush është i gatshëm të bëjë të njëjtën gjë, jo vetëm me fjalë, po edhe me vepra. Unë jam i gatshëm të veproj dhe ju kërkoj të gjithëve të njëjtën gatishmëri.

Prandaj, dua t'u them udhëheqësve të partive të opozitës, se fushata ka mbaruar. Shqiptarët na kanë shikuar, na kanë dëgjuar, na kanë duruar për një kohë më të gjatë se zakonisht këtë herë dhe e kanë bërë zgjedhjen e tyre.

Tani është koha për të vënë veten tonë në dispozicion të tyre dhe Shqipërinë përpara partisë; prioritetet e vendit, përpara interesave të grupimeve tona politike dhe shqiptarët, pa dallim, përpara dallimeve politike apo hendeqeve tradicionale, ose të porsahapura mes nesh.

Eshtë koha për të vënë flamurin përbashkues kuqezi të Skënderbeut e të Ismail Qemalit, përpara flamujve të feudeve tona politike.

Eshtë koha të gjejmë forcën e arsyes për të punuar më shumë së bashku, në interes të njerëzve dhe t'u marrim atyre më pak kohë me llogjet e katundit tonë politik, që nxjerrin në pah pa kriter e pa karar, veç dasitë tona.

Motra dhe vëllezër, këtu të pranishëm dhe në të gjithë Shqipërinë,

E ardhmja që duam nuk vjen, po arrihet. E sa më shumë të bashkëpunojmë për të ardhmen, ne përfaqësuesit e zgjedhur të shqiptarëve, në qeveri apo në opozitë, aq më pak e shkuara do të jetë pengesë, për Shqipërinë që duam për gjithë familjet shqiptare e për fëmijët e këtij vendi, pa asnjë dallim.

Ky besim i madh që më është dhënë dhe na është dhënë nga kaq shumë njerëz, edhe përtej kufijve ndarës mes partive; mesazhet e panumërta të mbështetjes, që kam marrë të dielën, nga votues tradicionalë të Partisë Demokratike kudo nëpër Shqipëri, apo nga njerëz të pavendosur deri ditën e fundit; miqtë e shumtë të rrjeteve sociale në emigracion, që kanë ngritur telefonin për të çuar në votim, të afërm dhe të njohur këtu në Shqipëri, më sjellin këtu sonte, jo me grushtin e mbledhur, po me dorën e shtrirë ndaj opozitës dyngjyrëshe të katër viteve të ardhshme.

Unë nuk jam naiv. Ju siguroj se nuk po ëndërroj asgjë të pamundur. Thjesht mendoj se, nëse do të jemi pak më shumë shqiptarë – pasardhës ca më të denjë të etërve të këtij kombi – dhe pak më pak politikanë, pjella defektoze të një kohe kapërcimi historik që e ka mundur shumë këtë popull, asgjë nuk do ta ndalte dot Shqipërinë, për t'u bërë zonja e rëndë që ëndërronin rilindasit tanë.

Mjafton të mos shohim vetëm defektet e njëri-tjetrit në çdo moment që lufta politike na kundërvë me njëri-tjetrin, po edhe të shikojmë brenda nesh e thjesht të pyesim veten, çfarë është në këtë moment gjëja e duhur për popullin shqiptar dhe të ardhmen e fëmijëve tanë dhe Shqipëria është bërë më e mirë në atë moment.

Mjafton që të kemi sa më shumë momente të tilla dhe jo të sfilitemi vetëm duke luftuar njëri me tjetrin në çdo moment, që shumë më shumë gjëra të mira të bëhen papritur të kalojnë vite e vite të tëra.

Mjafton të mos harrojmë se detyrat tona janë të përkohshme, ndërsa atdheu është i përjetshëm e jetesa e shqiptarëve është më e rëndësishme se vendi ku ata na kanë ulur përkohësisht dhe e ardhmja bëhet më e afërt për të gjithë vendin.

Këto zgjedhje nuk ishin perfekte, po ishin pa as më të voglin diskutim më të çliruarat nga pesha e traditës sonë jo aq të lumtur zgjedhore.

Qytetarët u ndjenë më të patrazuar se asnjëherë më parë, qoftë nga nxehtësia e retorikës politike, qoftë nga influenca e partive në qeveri mbi administratën e mbi zgjedhësit, përmes mekanizmave të pushtetit, qoftë nga presioni i shëmtuar pamor i megaposterave, afisheve, banderolave e flamujve të partive nëpër rrugët e vendit e në cdo lagje e fshat të Shqipërisë.

Shfaqja e papritur dhe jashtë kontekstit të përgjithshëm e disa çjerrjeve acaruese e acarimeve artificiale gjatë javëve të fushatës, përbën një përjashtim që më mirë të mos kishte ndodhur, por që nuk i cenon arritjet e reja në të mirë të publikut që solli ky proces zgjedhor.

Padyshim, as marrëveshja ime politike me kryetarin e opozitës, pas një periudhe të zgjatur konflikti politik, ku u rrezikuan vetë zgjedhjet dhe stabiliteti demokratik i vendit, nuk ishte perfekte.

Por, siç kam besuar deri dje, besoj edhe sot se ajo marrëveshje ka të gjithë potencialin për të mos u fashitur si ëndrra e një nate vere, në një Shqipëri, ku qeveria dhe opozita janë të ndara në llogoret e tyre politike, po duhet të jenë të bashkuara për interesat kombëtare dhe politike të vetë Shqipërisë, në rrugën për Europën që duam.

Natyrisht, duke pasur një fitues kaq të qartë pas përfundimit të zgjedhjeve, do të duhet pak kohë për të parë e kuptuar nëse fryma e marrëveshjes që shpëtoi zgjedhjet dhe solli një klimë të pazakonshme qetësie në vend, nuk është tretur bashkë me pritshmërinë e natyrshme të liderit të opozitës për të dalë fitues në këto zgjedhje.

Po, unë dua ta rikonfirmoj publikisht, dëshirën për ta pasur marrëveshjen politike të 18 majit, një busull orientuese të marrëdhënieve të qeverisë së re me opozitën e re. Duke shprehur këtu vullnetin për ta respektuar atë më tutje, pa asnjë presje, dua ta falenderoj sot Lulëzim Bashën për faktin se në 18 maj vuri Shqipërinë të parën! Siç e shohin tani të gjithë, marrëveshja është ajo që është dhe nuk është ajo që cinikët e përhershëm të kazanit donin t'i bënin shqiptarët të besonin se ishte!

Kjo është sidoqoftë një mbrëmje e bukur gëzimi, për të gjithë shqiptarët që me zërin e tyre të fuqishëm e shprehën vullnetin e tyre. Po edhe për miqtë e partnerët e pazëvendësueshëm të shqiptarëve, që panë një proces zgjedhor të qetë e demokratik. I falenderoj edhe ata, që të gjithë, për gjithçka bënë e në fakt e bënë me sforco të jashtëzakonshme, që Shqipëria t'ia dilte kësaj sprove, e cila, kujtohuni pak, vetëm 38 ditë më parë dukej një mision i pamundur.

Nesër është një ditë e re dhe për mua e për ne socialistët, puna për Shqipërinë nis me një barrë shumë më të rëndë se ajo që kishim deri dje.

Në këtë pak kohë që ka mbetur mes sot dhe nesër, përpara se të fillojmë punën edhe me më shumë pasion, me edhe më shumë angazhim, me edhe më shumë kokëfortësi shqiptarçe për Shqipërinë që duam, me shtet, punë, mirëqenie, lejomëni t'ju shpreh të gjithë atyre që u angazhuan në fushatën tonë fantastike kuqezi, mirënjohjen time më të thellë.

Shumë faleminderit të gjithëve!

Faleminderit 139 herë të 139 anëtarëve të skuadrës sonë kombëtare, që bëri një betejë të paharrueshme për të fituar zemrat e mendjet e njerëzve, në çdo qark të Shqipërisë, që nga Kukësi ku edhe pse për shumë pak, nuk e fituam qarkun, ishim skuadra më e besuar nga zgjedhësit në bashkinë e re të Kukësit. E deri në Vlorë ku thyem rekordin historik të mbështetjes për Partinë Socialiste.

Pa asnjë xhelozi, ju lutem më falni, t'i dërgoj një puthje të gjithë vlonjateve e vlonjatëve.

Një duartrokitje e merituar për skuadrën e qarkut të Shkodrës, ku i kemi vendosur bazat e një lidhjeje të re me komunitetin e mbajeni mend pas dy viteve do të jemi forca më e votuar.

Një përshëndetje e megjithëzemërt për skuadrën e Qarkut të Lezhës, ku për herë të parë jemi të parët me diferencë nga i dyti dhe me një borxh të madh me atë komunitet.

Një tjetër duartrokitje e stërmerituar për skuadrën e Qarkut të Durrësit, e cila, megjithëse na ka mësuar me thyerje të çdo rekordi historik në çdo palë zgjedhje, këtë herë kapërceu edhe parashikimet e Dakos.

Një duartrokitje e posaçme për skuadrën e Qarkut të Elbasanit, që bëri një punë organizative shembullore dhe e arriti objektivin, me numrin më të madh të votave që kemi marrë ndonjëherë në atë qark, pavarësisht vështirësive shumë të posaçme të kësaj here.

Një përshëndetje e ngrohtë për skuadrën e Qarkut të Korçës, ku na është dhënë një besim edhe më i madh se katër vjet më parë për të vijuar më tej transformimet e mëdha.

Duartrokitje flakë të nxehta për skuadrën e Qarkut të Beratit, e cila e riktheu Partinë Socialiste në lartësinë e ambicieve tona për atë zonë të lënë për shumë vite pasdore, ku tanimë ka nisur të fryjë dhe nuk do të pushojë era ripërtëritëse e Rilindjes.

Patjetër, edhe një duartrokitje të stuhishme për skuadrën fenomenale të Qarkut të Tiranës, e cila me numrin rekord të votave realizoi kapërcimin e objektivit duke arritur 18 mandate dhe duke na dhënë një dorë të fuqishme në realizimin e objektivit tonë kombëtar për ta udhëhequr Shqipërinë, duke çuar për skrap tepsinë!

Jo më kot e lashë në fund, një ovacion për superskuadrën e Qarkut të Fierit – dhe tani do ma falin të gjithë një veçim me emër – për forcën më domethënëse të shembullit në familjen tonë të madhe politike, Gramozin. E meritonte të ishte në fund edhe në falenderime sepse sfidoi një traditë të pa sfiduar asnjëherë, që i vendos udhëheqësit të parët në listë, duke i udhëhequr socialistët e progresistët e Fierit nga vija e kuqe e objektivit tonë dhe duke arritur një rezultat spektakolar. Dhe për ata që nuk e kuptojnë çfarë është vija e kuqe, po ia them ndryshe, mbase pak labçe: Vajti në betejë me 9, i 9-i dhe u kthye vetë i dhjeti!

Po nuk është i vetmi emër, në fakt, që dua të veçoj sonte, sepse pa Gramozin, sot Partia Socialiste nuk do ishte këtu ku është, ndërsa pa Linda Ramën, sot unë nuk do isha këtu ku jam!

Prapë kam bërë një gabim, gabimin që Gramozi më ka porositur gjithmonë se si nuk duhet ta bëj, sepse thotë, "mos lavdëro me rradhë sepse do harrosh ndonjë"! E kam harruar më të paharrueshmen, Dibrën! Por Dibranët, jam i bindur që nuk do ma harrojnë këtë gabim, deri kur, se tani fushata ka mbaruar, përpara filimit të dimrit, ne do kemi filluar rrugën e Arbrit!

Si gjithmonë, mes meje dhe Lindës, u fut prap politika!

E kuptoni sa e madhe është fitorja, që kemi luksin të harrojmë e prapë kemi fituar, se edhe po mos ishte Gjirokastra, ne do e kishim vetë timonin. Megjithatë, po the Gjirokastër, i ke thënë të tëra, mirënjohje për skuadrën e bukur të Gjirokastrës dhe një duartrokitje për ata që i harruam me mend, por i kemi në zemër.

E prapë, dua të kthehem tek gruaja.Faleminderit Linda, që vazhdon të më durosh shumë më heroikisht se sa ç'duroj unë të gjithë miqtë e klubeve të katundit mediatik.

Faleminderit edhe gruas tjetër të jetës time, Aneta Ramës, e cila megjithëse është e vetmja në familjen tonë që nuk le gazetë pa lexuar e portal pa klikuar, akoma nuk e ka humbur besimin tek unë, po nuk ka humbur as durimin me mua.

Sidoqoftë, një gjë është e sigurt, ylli më i madh i kësaj fushate të suksesshme ka qenë shpirti ynë i skuadrës. Angazhimi i të gjithëve. Shembulli i drejtuesve në punë dhe puna e të gjithëve në grup.

E po ju them, nuk ju kam parë kurrë ndonjëherë më skuadër se këtë herë dhe kjo më mbush me besimin që pavarësisht se mandati ri është më i vështiri që mund të kishim, ditët më të mira për Shqipërinë janë përpara nesh!

Prandaj besoj shumë që kur të rritet, Zaho që s'do mbajë mend asgjë nga kjo fushatë, jo vetëm pse është shumë i vogël, po edhe sepse është ende tërësisht i depolitizuar nën një çati ku nuk shihen lajme e emisione politike e ku kurrë nuk flitet për politikë në prani të tij, do të krenohet sidoqoftë, kur të rritet, me ato që falë kësaj fitoreje ne do të kemi bërë për Shqipërinë në katër vitet e ardhshme.

Rrofshi të gjithë ju!

Rrofshi të gjithë ju që na ndiqni, të majtë e djathtë, socialiste e demokratë, që na keni votuar apo s'na keni votuar!

Rroftë Partia Socialiste e Shqipërisë!
Rroftë Shqipëria!

The post Shqipëria foli troç. Faleminderit të gjithëve! appeared first on GazetaBlic.

​Sot publikohen rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve

Posted: 28 Jun 2017 10:22 PM PDT

Edhe dita e enjte do të mbetet nën ndikimin e masave ajrore të thata dhe të nxehta me origjinë Afrikane duke bërë që moti i kthjellët dhe i nxehtë të jetë dominant.

Në zonat veriore do të ketë herë pas here vranësira të lehta. Sërish zonat me temperatura shumë të larta priten të jenë zonat e ulëta. Pjesa e dytë e ditës do të dominohet nga moti i kthjellët dhe temperatura ekstremisht të larta në të gjithë territorin e vendit.

Për sa i përket vlerave termike, sipas "MeteoAlb", temperaturat e ajrit do të vijojnë të mbeten shumë të larta në të gjithë territorin e vendit. Duke e bërë ditën e enjte ditën më të nxehtë të javës, shkruan Indeksonline.

Era do të fryjë e lehtë dhe mesatare me shpejtësi 25 km/h nga drejtimi permanent Jugor duke bërë që në det të gjenerohet dallgëzim 1- 2 ballë.

The post Shqipëri, sot dita më e nxehtë e javës appeared first on GazetaBlic.

Tjerat postime

1 Prilli (1) 1 qershori (2) 10 (1) 17 shkurti (7) 28 nentori (7) 28 Nëntori (2) 5 (1) 7 (6) 7 marsi (7) 8 (1) 8 marsi (5) 9 (1) Abanozi (1) Abasidët (1) Abazoni (1) Abdesi (1) Abdylazis Islami (1) Abetarja (3) Ablacioni (1) Abrazioni (1) Abscesi (1) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (2) Acari (1) ACE inhibitors (2) Acetoni (1) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidet yndyrore (2) Acidi askorbik (1) Acidi borik (1) Acidi folik (6) Acidi laktik (1) Acidi nikotinik (1) Acidi nitrik (2) Acidi parinarik (1) Acidi piruvik (1) Acidofil (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adelina Mamaqi (4) Adem Gajtani (2) Adem Jashari (3) Adem Ramadani (2) Adenohipofiza (1) Adeti (1) Adoleshenca (1) Adolf Hitler (1) Adoptimi (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (3) Aerob (1) Aeroplani (1) Afarizmi (1) Afazia (2) Afazia motorike (1) Afazia përçuese (1) Afazia senzorike (1) Afekti (1) Afërdita (2) Afonia (1) Aforizma (3) Afrika (2) Afta (1) Afёrdita (1) Ag Apolloni (3) AgBiMed (1) Agjentët ekonomik (1) Agjentët infektivë (1) Agjerimi (6) Agjërimi (2) Agnesa Mahalla (6) Agnozioni (1) Agon Bislimi (7) Agrafia (1) Ahireti (1) Ahmedizmi (1) AIDS (11) Ajri (3) Akarcidet (1) AKI (3) Akilia (1) Akiloza (1) Aknemia (1) Aknet (2) Akomia (1) Akondroplazia (1) Akor (1) Akorea (1) Akoria (1) Akralis (1) Akranestezia (1) Akrastezia (1) Akrepi (1) Akromatizmi (1) Akromatociti (1) Akromatopsia (1) Akromatoza (1) Aksidentet e trafikut (3) Aksidenti (1) Aktinidet (1) Aktori (1) Aktrimi (1) Akulli (1) Akullorja (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (3) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Albumina (1) Aldosteroni (1) Alegoria (2) Alergjeni (1) Alergjia (2) Alergologjia (1) Alfabeti (1) Alfentanili (1) Algat (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Asllani (2) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (4) Aliazhet e hekurit (3) Aliazhi (1) Alibia (1) Alienët (2) Aliteracioni (1) Alkoolet (1) Allahu (2) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altin Cekodhima (1) Altruizmi (3) Alveolet (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amerika Jugore (2) Amerika Veriore (2) Amilaza (1) Amiloidoza (2) Amin (1) Aminat biogjene (1) Aminoacidet (2) Amoniaku (1) Amplituda (1) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Anafora (1) Analiza (11) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (155) Analizatoret (1) Anamorava (1) Anasarka (1) Anatoksina (1) Anatomia (128) Anatomia patologjike (5) Anatria (1) Andon Zako Çajupi (7) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anekdotat (2) Anemia (1) Anemia mikrocitare hipokrome (1) Anemia pernicioze (1) Anesteziologjia (19) Aneurizma (1) Angina pectoris (10) Angina pektoris (1) Angiografia cerebrale (1) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Animacione (1) Animizmi (1) Anionet (2) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalia (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Antarktida (2) Antibiotikët (1) Antibioza (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (3) Antioksidant (1) Antisepsa (1) Antisteriliteti (1) Antiteza (2) Antitrupat (2) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Antonimet (1) Antraksi (1) Antropometria (1) Antroponoza (1) Antropozoonoza (1) Anuria (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apnea (1) Apoptoza (1) Apostrofa (1) Apraksia (4) Arabët (2) Argëtimi (1) Ari (1) Aristoteli (1) Aristrokracia (1) Ariu (2) Arkiva (30) Aroma (1) Arseniku (1) Arshi (1) Arsimi (2) Arsimimi shëndetësor (1) Arteria (1) Arterioskleroza (3) Artikulacioni (1) Artiola (1) Asdreni (5) Asepsa (1) Ashensori (1) Asidenti (2) Asonaca (1) Aspergilloza (1) Astenosfera (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (3) Ateizmi (1) Atelektaza (2) Ateromatoza (1) Ateroskleroza (4) Atmosfera (2) Atomet (4) Atomi (3) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (3) Atrofia e bulbusit (1) Australia (2) Austria (1) Autizmi (7) Autobiografia (1) Autobusi (1) Autochthonous (1) Autoimuniteti (1) Autokracia (1) Automobili (1) Autopsia (2) Autosaldues (1) Autoshkolla (21) Autovaksina (1) Avaz (1) Avirulenca (1) Avni Tafili (17) Avulli (1) Azia (2) Baba (3) Bacterial endocarditis (3) Bagëti e bujqësi (4) Bajram Curri (1) Bajrami (1) Bakri (11) Bakteremia (1) Bakteret (7) Balanitis (1) Balena (1) Baleti (1) Balistika (2) Balistika e jashtme (1) Balistika kriminalistike (1) Ballkani (1) Balloon valvuloplasty (1) Bankat (1) Banori dhe shpresa e tij (1) Barcoleta (6) Bari (1) Barnat (7) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bashkëtingëlloret (1) Bashkëtinglloret (1) Bashkia (1) Bebeza (2) Bedri Dedja (1) Beduinët (1) Behgjet Pacolli (1) Bekir Halimi (24) Bërrylat (1) Bërthama (2) Besa - Besë (1) Besa e Konstandinit (1) Besim Muhadri (1) Besimet monoteiste (1) Besimi (1) Beta-blockers (1) Biandria (2) Bibliografia (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bigamia (2) Bilal Golemi (1) Bilal Xhaferri (1) Bimet (1) Bimët e gjelbra (1) Biocenoza (1) Biocenozat (1) Biofizika (1) Biografia (82) Biokimia (45) Biokimia klinike (1) Biologji test (192) Biologjia (46) Biologjia molekulare (2) Bioprosthetic valve (1) Biosfera (1) Biosistematika (1) Biotopet (2) Biznesi (1) Bjeshkët e Nemuna (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (3) Bleta (2) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (4) Borgjezi fisnik (1) Borgjezia (1) Borxhi (1) Bradikardia (1) Bregdeti (1) Brenga (1) Breshka (1) Bretkosa (2) Brikenë Meha (1) Bronkiolet (1) Bronkopneumonia (1) Brucelloza (2) Budizmi (1) Bufi (1) Bujku (1) Bukuria (1) Bukuroshja e Fjetur (1) Buqja (1) Burimi i infeksionit (1) c (1) Ç’u Mbush Mali (1) Çajld Haroldi (1) Calcium channel blockers (1) Calor (1) Çamëria (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Çarls Dikens (1) Carotid artery pulsations (1) CEFTA (1) Çeliku (2) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choki (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Ciankobalamina (1) Cigarja (1) Cikli kardiak (1) Cikli pentozik (1) Cikloni (1) Ciklopegjiket (1) Cilësia (1) Cirroza (6) Ciruset (1) Citati (1) Citoliza (1) Citoplazma (3) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Cuca e maleve (2) Cunami (1) Cyanosis (1) Daja (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Daktiloskopia (3) Dallendyshet (2) Daltonizmi (1) Daniel Defo (1) Dante Aligeri (3) Dante Aligieri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Dashuria (4) Daut Demaku (9) definicione (2) Degradimi (1) Dekameroni (1) Dekanati (1) Dekarboksilimi (1) Dekarboksilimi i aminoacideve (1) Deluzioni (1) Demografia (3) Demokracia (2) Demonet (1) Dendesia (1) Depedikulimi (1) Depresioni (1) Deratizimi (1) Derdhja (1) Dermatologjia (27) Dermatophyta inguinalis (1) Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve (1) Dëshmorët (1) Determinantat antigjenike (1) Deti (2) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dezinfektimi (1) Dhelpra (1) Dhembet (1) Dhëmbët (1) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (22) Diagnoza (9) Dialektet (1) Dialektet e gjuhës shqipe (1) Dialekti (1) Dialektizmat (1) Dialog (2) Dialogu (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (5) Dieta (5) Diftongjet (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijet e njerëzve të mëdhenj (1) Dijetaret (1) Diktatura (1) Dikush më buzëqeshte (1) Dimri (6) Din Mehmeti (1) Diseksioni (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distribuimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Ditari (1) Dituria (1) Diuretics (1) Diureza (3) Divertikuloza e zorrës së trashë (1) Dizuria (1) Djali (1) Djali Shqiptar (1) Djalli (2) Doket (1) Doktrina e Krishtenë (1) Dokumentet (1) Dollari (1) Dolor (1) Don Kishoti (2) Don Zhuani (1) Dosjet (2) Dozat (1) Dozimi (2) Dr. Agon Bislimi (2) Dr. Driton Ferizi (1) Dr. Gëzim Galiqi (1) Dr. Imri Vishi (1) Drama (5) Dramatika (1) Drejtësia (1) Dreri (1) Dressler's syndrome (1) Drini i Bardhë (1) Drita në zemër (1) Dritëro Agolli (8) Drogat (4) Druri (27) Drusen (1) Dua (53) Duart (1) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (2) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (2) E drejta civile (3) E-Biznesi (1) Earn Money (3) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (3) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Edmond de Amiçis (2) Edukata (1) Edukimi sanitar (1) Edukimi shëndetsor (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Egzogamia (2) Eideza (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (2) Ekonomia (145) Ekonomiksi (3) Eksperimenti (1) Ekstraneti (1) Eksudati (2) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elegjia (2) Elektroencefalografia (1) Elektroforeza (2) Elektrolitët (2) Elektroliza (1) Elektromiografia (1) Elektromotori (1) Elektronegativiteti (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet kimike (1) Elementet Letrare (7) Eliminimi (1) Emancipimi (1) Emancipimi i femrës (1) Emanetu Feridetun (1) Embolia (4) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embolusi (1) Embrioni (1) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emrat (1) Emrat abstraktë (2) Emrat e përgjithshëm (3) Emrat e përveçëm (3) Emrat konkretë (2) Emri (11) Emri i përgjithshëm (1) Emri i përveçëm (1) Ena e gjakut (1) Encefalopatia (1) Endemia (1) Enderr (2) Enderrat (14) Endocarditis (1) Endogamia (2) Endokrinologjia (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Eneida (1) Energjia (4) Enët e gjakut (1) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enkelejd Lamaj (1) Entropia (1) Enukleacioni i syrit (2) Enumeracioni (1) Enver Gjergjqeku (1) Enver Robelli (1) Enzimet (2) Epanastrofea (1) Epi i Gilgameshit (2) Epidemia (1) Epidemiologjia (22) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epika (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epiteti (1) Epithalamus (1) Epitopet (1) Epoka (1) Epshet. Uria (1) Epshi (1) Eqrem Çabej (1) Era (2) Eradikimi (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (5) Ernest Hemingway (1) Ernest Koliqi (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ervehaja (1) Esad Mekuli (2) Esat Stavileci (1) Ese (127) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per dimrin (1) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (2) Ese për nënën (1) Ese per pranveren (5) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shkollen (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eseja (1) Eshtrat (2) Eskili (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (3) Ethet (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etika (1) Etika Islame (1) Etiologjia (25) Etja (1) Etleva Durmishi (1) Etnija (2) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Evropa (2) Ezani (3) Ezani më i mrekullueshëm i Bilalit (1) Fabula (10) Facebook (5) Fadil Maloku (3) Fagocitoza (2) Faik Konica (4) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Fakulteti (1) Falja (1) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (5) Familja patriarkale (1) Fan Noli (3) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Faringu (1) Farkëtimi (1) Farmakodinamika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (69) Fatet (1) Faton Bislimi (2) Fatos Arapi (2) Fauna (1) Febris continua (1) Febris intermitens (1) Febris recurens (1) Febris remitens (1) Febris undulans (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (793) Fejesa (1) Fejzi Bojku (1) Fekonditeti (1) Fëmija (1) Femijet (2) Femra (4) Femrat (1) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fertiliteti (1) Festa e shkollës (1) Fetishizmi (1) Fetva (1) Figura e krahasimit (2) Figurat Letrare (41) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (4) Filma (46) Filma me titra shqip (7) Filmi (10) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Firma (2) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fistula (1) Fitim Uka (1) Fito leke (5) Fito Para (11) Fito trafik (1) Fizika (7) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (83) Fiziologjia Patologjike (73) Fjala (2) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalët e parme (1) Fjalët e përbëra (1) Fjalët e qiririt (2) Fjalët e urta (3) Fjalët jo të parme (1) Fjali të përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalia (7) Fjalia dëftore (2) Fjalia dëshirore (2) Fjalia e përbërë (7) Fjalia e thjeshtë (1) Fjalia nxitëse (2) Fjalia pyetëse (2) Fjalia thirrmore (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje (5) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundërshtuese (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmbyllëse (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalitë e përbëra me nënrenditje (1) Fjalor (3) Fjalor Anglisht Shqip (2) Fjalor shqip arabisht (1) Fjalori (96) Fjalori frengjisht shqip (1) Flagranca (1) Flamuri (3) Flavoproteinat (1) Flebiti (1) Flegmona (2) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora (1) Flora Brovina (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (3) Folja (6) Folklori (1) Folkodina (1) Fonema (1) Fonemat (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Forma (1) Format farmaceutike (2) Formatizimi i kompjuterit (1) Formula strukturore (1) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (2) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Fragmente (1) Franca (1) Françesko Petrarka (1) Frekuenca (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Frymëmarrja indore (2) Fshatari (1) Fumigacioni (1) Fun (4) Functio laesa (1) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha leksikore (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Fusnota (1) Futbolli (1) Fyell' i Bariut (1) Gabriel Garsia Markez (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gamaglobulinat (1) Gangrena (2) Gaqo Bushaka (1) Garda Krutane (1) Gaspër Pali (1) Gastriti (2) Gastrulimi (1) Gavril Dara (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazeta (1) Gazetari (2) Gazrat (1) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gihti (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjahu (1) Gjakderdhja (5) Gjaku (19) Gjarpëri (1) Gjedhi (1) Gjëegjëzat (1) Gjendja flagrante (1) Gjendja urgjente (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (2) Gjenet (8) Gjenetika (1) Gjeni (1) Gjenotipi (1) Gjeografi (82) Gjeografi test (161) Gjeravica (2) Gjergj Fishta (2) Gjinekologjia (14) Gjinia (1) Gjinia asjanëse e emrit (1) Gjinia dramatike (1) Gjinia e emrit (1) Gjinia epike (1) Gjinia lirike (1) Gjirafa (1) Gjitaret (1) Gjitarët (1) Gjithësia (2) Gjon Buzuku (1) Gjuha (4) Gjuha angleze (1) Gjuha arabe (1) Gjuha artistike (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha gjermane (48) Gjuha italiane (1) Gjuha jonë (2) Gjuha Shqipe (253) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (3) Gjykata (1) Gjykimi (1) Gjyshja (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glicerina (1) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (3) Goca e detit (1) Goja (1) Gomari (1) Gostia (1) Gradacioni (1) Gramatika (27) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupet e zanoreve (1) Grupet shoqërore (1) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gurët e Kilit (1) Guri i Bardhë (1) Gus (1) Gusha endemike (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Hajla (1) Hakeri (1) Haki Stërmilli (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halil Xani (1) Halucinacionet (2) Hamleti (2) Haptenet (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (2) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (7) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Helminet (1) Hematologjia (2) Hematoma (1) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemokultura (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (2) Hemorragjia subarahinoidale (1) Hemostaza (1) Hëna (2) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hermann Hesse (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hil Mosi (2) Himni (1) Himni i Flamurit (1) Hiperbola (4) Hiperemia (1) Hiperemia aktive (1) Hiperemia pasive (1) Hipermetropia (2) Hiperplazia (1) Hipertensioni arterial (3) Hipertermia (1) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (3) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipoalbuminemia (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipokriti (1) Hipokrizia (1) Hipoksia (1) Hipostenuria (1) Hipotalamusi (3) Hipotensioni arterial (1) Hipotermia (1) Hipoteza (1) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histamina (2) Histologjia (68) Histoplazmoza (1) Historia (71) Historia e Skënderbeut (1) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holografia (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (2) Homeri (3) Homonimet (2) Honore de Balzak (2) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humanizmi (2) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (30) Hurmet (1) Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I dashuri atdhe (1) I huaji (1) I sëmuri imagjinar (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Ideja e veprёs letrare (1) Iftari (1) Ilaçet (1) Ilahi (2) Iliada (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imigrimi (2) Immanuel Kant (1) Imri Vishi (3) Imuniteti (4) Imuniteti humoral (1) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunogjenet (2) Imunologjia (13) Imunosupresoret (1) Incesti (1) Indet (3) Indet e buta (1) Indet e thella (1) Indi (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nënlëkuror (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Individi (1) Induksioni magnetik (1) Infarkti (7) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (5) Infeksioni intrabulbar (1) Infeksioni kriptogjen (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (12) Informacionet (1) Informata (2829) Informatat (2) Informatika (59) information (63) Inhalimi (1) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Injektimi (1) Inkubacioni (2) Insuficienca (1) Insuficienca e zemrës (1) Insuficienca hepatike (1) Insuficienca kronike renale (1) Insuficienca renale (1) Insula (1) Insulina (3) Insulti cerebral (1) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (8) Internimi (1) Intervista (1) Intonacioni (1) Intraneti (1) Intubimi (1) Inversioni (1) Investimet (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Iriqi (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (8) Islamizmi (1) Ismail Kadare (27) Ismail Qemali (1) Italia (1) Izopreni (1) Izostenuria (1) Izraeli (1) Jakov Xoxa (3) Jakup Hasipi (1) Jakup Krasniqi (1) Jejunumi (1) Jerusalemi (1) Jeta (5) Jeta e Profetit Muhamed a.s (1) Jeta e re (1) Jeta e varrit (1) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (4) Jonet e Ca (1) Josip Rela (1) Judaizmi (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Jupiteri (1) Juvenila (1) Kaçaniku (1) Kadmiumi (2) Kafeneja jonë (1) Kafka (1) Kaheksia (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (2) Kalifati Arab (1) Kaliumi (1) Kallëzimi popullor (1) Kallezuesi (1) Kallëzuesi (3) Kallëzuesori (1) Kamera (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (4) Kanella (1) Kanioni (1) Kapaciteti vital (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karakteri (1) Karbohidratet (1) Karboksilaza (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (3) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Kasta (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Katekolaminat (1) Kationet (1) Kënaqësia (1) Kënga e mjellmës (1) Këngët e mbrëmjes (1) Këngët kreshnike (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Kërpudhat (1) Keshilla (187) Këshilla (194) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Këshillat e Llukmanit a.s (1) Kështjella (1) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (27) Kinetozat (1) Kinina (1) Kirurgjia (35) Kitina (1) Klasicizmi (1) Klasicizmi francez (1) Klishe (1) Klizmat (1) Klorpropramidi (1) Kloruri i natriumit (1) Koaguli postmortal (1) Koagulimi (1) Kobalti (3) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (2) Koilonychia (1) Kokarboksilaza (1) Kolagjeni (2) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (5) Kollitja (1) Koma (2) Kombësia (1) Kombi (4) Komedia (3) Komedia Hyjnore (3) Komensalizmi (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (73) Komocionet (1) Kompetenca (1) Kompjuteri (1) Komplementi (2) Komplikimet (2) Komploti (1) Komponimet Helate (1) Komponimet kimike (1) Komponimet komplekse (5) Kompozicioni (3) Komuna (1) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (3) Koncepti (1) Kondrocitet (1) Konflikti (1) Konflikti i Edipit (1) Kongresi i Alfabetit të gjuhës (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstipacioni (1) Konstitucioni (4) Konsumi (1) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontinenti (1) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontrasti (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Kopaoniku (1) Koprraci (2) Korbi (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (16) Kostoja (1) Kostoja shtesë (1) Kozmopolitizmi (1) Krahasimi (1) Krahina (1) Krijimi letrar (1) Kriminalistika (92) Krishterimi (1) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (3) Kronika (1) Kronikë në gur (2) Kryefjala (8) Kryeqyteti (10) Ksenofobia (1) Kseroderma (1) Kseroftalmia (1) Kuadri filmik (1) Kufiri etnik (1) Kufiri shtetëror (1) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla (1) Kukulla ime (1) Kukulla të ngrira (1) Kultura (2) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (7) Kundrinori i zhdrejtë (1) Kundrinori i zhdrejtë pa parafjalë (1) Kurani (4) Kurbeti (1) Kurime (2) Kuriozitete (46) Kuriozitete matematikore (1) Kush e solli Doruntinën (1) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Laboratori i kimisë (1) Lahuta e Malcisë (1) Lajme (75) Lajmi (1) Lakimi (2) Lakimi i mbiemrit (1) Lakuriqi (1) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Lapidari (1) Laringu (4) Lasgush Poradeci (3) Laura Fazliu (1) Laureta Gashi (11) Left ventricular systolic dysfunction (1) Legjenda (3) Leksikologjia (1) Leksiku (1) Lëkura (2) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lëngu brendaqelizor (1) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Lëngun jashtëqelizor (1) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (4) Letargjia (1) Letersia (53) Letërsia (3) Letërsia arkaike (1) Letërsia greke (1) Letersia shqipe (2) Letra (1) Letra dashurie (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levirati (2) Levizja (1) Leximi (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra (4) Libra shqip (14) Libraria (1) Libri (5) Libri i Autoshkollës (1) Lidheza (1) Lidhëzat (2) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhja e Prizrenit (1) Lidhja kovalente (1) Lidhjet kimike (2) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjërata e zhdrejtë (1) Ligjerata islame (1) Ligjet (1) Ligji i Arkimedit (1) Ligji i efektit (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji i Paskalit (1) Ligji periodik (1) Likuiditeti (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Limfogranulatoza (1) Lindje (5) Lipaza (1) Liria (1) Lirika (1) Lissus (1) Litenshtajni (1) Litiumi (1) Litosfera (1) Litota (2) Liver (3) Llava (1) Llojet e kundrinorit (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lodhja (1) Logjika (1) Logo (1) Logopedia (7) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Loni Papa (2) Lopa (1) Luan Starova (1) Luani (4) Luani dhe miu (1) Lufta (1) Lufta e Ftohtë (1) Lugaja (1) Lugina (1) Luigj Gurakuqi (1) Lukthi (1) Lule më lule (1) Lulet e verës (1) Luli i vocërr (1) Lulja e kripës (1) Lulzim Susuri (12) Lumi (2) Lumi i vdekur (1) Lumturia (4) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Lyra (1) Macja (3) Macja në ëndërr (1) Macula densa (1) Maculopathy (1) Madhësit dalëse (1) Madhësit hyrëse (1) Magjia (3) Magjia e dashurisë (1) Magjistaret (3) Magma (1) Magnetofoni (1) Maja e Gjeravicës (1) Majmuni (1) Makbethi (1) Makina (1) Makroekonomia (2) Makroskopia (1) Maksim Gorki (1) Malaria (1) Malet e Koritnikut (1) Malet e Gollakut (1) Malet e Sharrit (1) Malet mollake (1) Mali (1) Mali i Kopaonikut (1) Mali i Rogoznës (1) Malli i atdheut (1) Mallkime (1) Maltusi (1) Mangani (8) Maqedonia (1) Marantic endocarditis (1) Marigona (1) Marihuana (2) Marin Beçikemi (1) Marksi (1) Marksizmi kulturor (1) Marsi (3) Martesa (4) Martin Camaj (1) Masa (1) Masa atomike (1) Maska (1) Matematika (14) Materialet (1) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbaresa (1) Mbaresat nervore (1) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (9) Mbreti (3) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbreti Lir (1) Mbroni fëmijët tuaj nga faqet Pornografike (1) Mbulesa (2) Meandrat lumore (1) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmedali Hoxha (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (2) Melanina (5) Melanocitet (4) Mëlçia (2) Melqia (3) Membrana qelizore (2) Mëmëdheu (2) Mendime (118) Mendime Islame (1) Mendimi (1) Mendimi Pozitiv (6) Meningjet (1) Meningjiti (11) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Merkuri (1) Merxhan Avdyli (1) Mesazh për maturantët (1) Meshari (1) Meshkujt (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Mesing (1) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (104) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Mëso Italisht (1) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Mëso shqip (1) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (2) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Meta-analiza (1) Metabolizmi (3) Metafora (2) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metanoli (1) Metaplazia (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Meteorologjia (1) Metionina (1) Metoda (1) Metoda historike (1) Metoda komparative (1) Metoda sociometrike (1) Metodat hulumtuese (2) Metonimi (1) Metonomi (1) Metrorragjia (1) Mexhid Yvejsi (2) Mezangiumi (1) Microsoft (2) Midriaza (1) Migjeni (7) Migrena (2) Migrimi (1) Miguel Servantes (1) Mihal Grameno (2) Mikorize (1) Mikrobiologjia (11) Mikroekonomia (1) Mikroorganizmat (2) Mikroskopia (1) Miku (3) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miologjia (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (74) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitet (1) Miti (1) Mitokondriet (3) Mitologjia (1) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mizantropi (1) Mjekësi (286) Mjekesi familjare (6) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjekesia (12) Mjekësia (1) Mjekesia Interne (33) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjerimi (1) Mjetet transportuese (1) Modeli kejnsian (1) Molekula (1) Molieri (6) Molla (1) Mollë e ndaluar (1) Monarkia (1) Monetize your website (1) Monodrama (1) Monogamia (1) Monoksidi i karbonit (1) Monolog (1) Monologu i brendshëm (1) Monsunet (1) Morali (2) Morava e Binçes (1) Morena (2) Morena Taraku (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (3) Moshnimi demografik (1) Moti (1) Motiliteti (1) Motivi (1) Motivi i veprёs letrare (1) Motoneuroni i dytë (1) Motoneuroni periferik (1) Motra (1) Motra ime fisnike (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamed Kyçyku (1) Muhamedi a.s (2) Muhamet Kyçyku (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muri i vajit (1) Muri qelizor (1) Murlani (1) Mushkëritë (5) Muskujt (2) Muskujt e faringut (1) Mutacionet (2) Mutizmi akinetik (1) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Mеnаxhimi (1) Nacionalizmi (3) Nacionalizmi klasik (1) Nacionalizmi nënkulturor (1) Nacionalizmi postkolonial (1) Naftalina (1) Nahija (1) Naim Frasheri (4) Naim Frashëri (10) Naim Frashёri (3) Namazi (15) Namazi i istihares (1) Napoleon Bonaparta (1) Napoleon Hill (1) Narcizmi (1) Narkoza (1) Nasa (2) Nata e Kadrit (3) Nata polare (1) Nataliteti (2) Natriumi (3) Natyra (3) Nazmi Rrahmani (2) Ndajfolja (5) Ndajfolja e mënyrës (1) Ndajfolja e sasisë (1) Ndajshtimi (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndërmarrjet (1) Ndërtesa (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndjekja (2) Ndjekja në ëndërr (2) Ndjenjat (1) Ndre Mjeda (9) Ndryshoje veten (2) Nefriti kronik (2) Nefrologjia (5) Nefroni (7) Nefroskleroza (3) Nekroza (5) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Nëna (6) Neoplazma (6) Nepali (1) Nepotizmi (1) Neptuni (1) Nervat (2) Nervat kranial (2) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (35) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (2) Neuroni (2) Neurotransmiteri (1) Neurozat (4) Neurozat profesionale (1) Ngacmimet (1) Ngarkesa elektrike (1) Ngërçi (1) Ngjarje (4) Niacina (1) Nikeli (8) Nikola Tesla (1) Nikotina (2) Nikturia (1) Nimfomania (1) Ninulla (1) Nita (1) Nitroglicerina (1) Njëqind vjet vetmi (1) Njerëzit (1) Njeriu (5) Njeriu me top (1) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Njoftimi (3) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nomadi (1) Noteri (1) Novela (3) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (2) Numërori (2) Numri atomik (2) Numri i emrave (1) Nxitimi (1) Nyja (1) Nyjëtimi (1) O sa bukuri ka tufa (1) Oaza (1) Obeziteti (1) Objekti i së drejtës civile (1) Objektivat makroekonomike (1) Obstruksioni limfatik (1) Oda e perparme (1) Odisea (2) Oferta (2) Oferta monetare (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (166) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksidimi (1) Oksidoreduktimi (1) Oksigjeni (1) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligodendrocitet (1) Oliguria (1) Oliver Twist (2) Ongsono (1) Onkologjia (3) Onomatopea (1) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (3) Organet e brendshme (1) Organet e frymëmarrjes (1) Organet foljore (1) Organi (2) Organizmat (1) Organizmat autotrofë (1) Organizmi (2) Orgazma (1) Orteku (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi (1) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osmoza (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteologjia (2) Osteonet (1) Osteoporoza (1) Otorinolaringologjia (3) Ozoni (1) Pablo Neruda (2) Pagjakësia (1) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (2) Paleogjeografi (1) Palermo (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Para agimit (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (3) Parafjalët (1) Paralelizmi figurativ (1) Parandalimi (4) Paranormale (2) Paraplegia (3) Paraplegjia (1) Parashikime (1) Parazitizmi (1) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1) Paronomazia (1) Parotiti (1) Partia politike (2) Pashko Vasa (1) Pashtriku (1) Pasqyra e të rrëfyemit (1) Pastërtia (1) Pasthirrma (4) Pasthirrmat (1) Pasuria (2) Pasurimi (1) Pathology of retinal detachment (1) Patologjia (115) Pavarësia (5) Pavarësia e Kosovës (3) PDA (1) Pedagogjia (1) Pediatria (1) Pediculosis (1) Pediculosis pubis (1) Pedologjia (1) Pedosfera (1) Pedoskopia (1) Pellagra (1) Pellgu (1) Pëllumbi (1) Pëllumbi i bardhë (1) Pentografi (1) Pepsina (1) Peptidoglikani (1) Për Mëmëdhenë (1) Përcaktori (1) Përceptimi (1) Peremrat (13) Përemrat dëftorë (3) Përemrat e pacaktuar (1) Përemrat lidhorë (3) Përemrat pronorë (1) Përemrat pyetës (3) Përemrat vetorë (1) Përemrat vetvetorë (1) Peremri (2) Përemri (4) Përemri pronor (2) Përemri vetor (1) Përemri vetvetor (1) Pericardium (1) Periflebiti i retines (1) Perifraza (1) Perimetria (1) Perioda (1) Periosti (1) Peristaltika (1) Permanent pacemaker (2) Permanent pacing in bradyarrhythmias (1) Përralla (14) Përrallat (1) Përrallëzat (1) Përsëri në këmbë (1) Përsëritja (1) Pershkrimi (1) Përshkrimi (1) Përshtatja (1) Personaliteti (1) Personazhet (1) Personazhi (1) Personifikimi (3) Përtej largësive (1) Perversioni (1) Pesha atomike (1) Pesha specifike (2) Pesha specifike e urinës (1) Peticioni (1) Petro Marko (5) Pezmatimi (1) Pharmacological treatment (1) Pharmacology (3) Photocoagulation (1) Pika në tru (1) Pikëçuditja (1) Pikëpyetja (1) Pilokarpina (2) Pioglitazoni (1) Piridoksali (1) Piridoksamina (1) Piridoksina (1) Pisha (1) Pjeset e ligjerates (3) Pjesët e ndryshueshme të ligjeratës (2) Pjesët e pandryshueshme të ligjeratës (2) Pjeseza (1) Pjesëza (1) Pjesëzat (2) Pjetër Budi (3) Placenta (1) Plaga lacerokontuzive e kapakeve (1) Plagjiatura (1) Plakja (1) Plaku (1) Plaku dhe deti (1) Planetet (2) Planetët (1) Planeti (1) Pleura (1) Pleuriti (1) Pllaja (1) Ploigjinia (1) Plumbi (9) Plutoni (2) Pluviografi (1) Pneumonia (1) Pneumotoraksi (1) Podagra (1) Podocitet (2) Poema (3) Poema e mjerimit (3) Poezi (293) Poezi dashurie (40) Poezi islame (77) Poezi per 1 qershorin (3) Poezi per 17 shkurtin (1) Poezi per 28 nentorin (5) Poezi për Adem Jasharin (2) Poezi per atdheun (1) Poezi per babain (1) Poezi per baletin (1) Poezi per bibloteken (1) Poezi per bletat (1) Poezi per boren (2) Poezi per dallendyshet (3) Poezi per dashuri (1) Poezi per detin (1) Poezi per dimrin (3) Poezi per diten e pare te shkolles (1) Poezi per elefantin (1) Poezi per femije (1) Poezi per flamurin (1) Poezi per gjyshen (2) Poezi per Kosoven (1) Poezi per kukulla (1) Poezi per lepurushin (1) Poezi per librin (2) Poezi per lirine (1) Poezi per lopen (1) Poezi per lulet (1) Poezi per lypsarin (1) Poezi per Migjenin (1) Poezi per motren (1) Poezi per nenen (2) Poezi per pavaresine e Kosoves (2) Poezi per pranveren (2) Poezi per pushimet dimerore (1) Poezi per Ramazanin (2) Poezi për Serbët (1) Poezi per shiun (1) Poezi per shkollen (2) Poezi per shoqen (1) Poezi per veren (1) Poezi per zogun (1) Poezi Qesharake (1) Poezia (10) Poezia lirike (4) Poezia mediative (1) Poezia patriotike (1) Poezia refleksive (1) Poezia satirike (1) Polakizuria (1) Poliandria (2) Policia (1) Policia Shkencore (1) Policitemia rubra vera (1) Poligamia (3) Polisedenti (2) Politika (1) Poliuria (1) Popullësia (6) Populli (5) Porcine heart valve (2) Porta hyrese (2) Portalet (1) Portet detare (1) Porti (1) Post-MI risk stratification (1) Postcardiotomy syndrome (1) Postime interesante (2) Postimet më të lexuara (1) Postimet sipas kategorive (1) Potenciali elektrik (1) Potenciali i aksionit (3) Potenciali i graduar (1) Potenciali i veprimit (2) Potenciali membranor (2) Pranvera (16) Presbiopia (1) Presja (1) Prilli i thyer (1) Prinzmetal's angina (1) Prizreni (1) Probleme matematikore (1) Procesi epidemik (1) Procesverbali (1) Profillaksa (1) Progestina (1) Programe dhe Libra islame (13) Programe shqip (21) Projekti (1) Prometeu i lidhur (1) Prometeu i mbërthyer (1) Promovimi shëndetësor (1) Propaganda shëndetsore (1) Propedeutika (1) Prostata (1) Prosthetic valve endocarditis (1) Proteinat (6) Protista (1) Protozoet (1) Proverba (4) Proverbat (1) Proza (4) Psikiatria (1) Psikodrama (1) Psikologji (16) Psikoza (4) Psikoza maniako depresive (1) Puferet (1) Pulëbardha (1) Pulmologjia (5) Pulmonary hypertension (6) Pulmonary stenosis (4) Punksioni lumbal (1) Pushteti (2) Pyetja retorike (1) Pyetje (2) Pyetje dhe Pergjigje (2) Pyetje nga Biologjia (3) Pyetje nga Kimia (67) Pyetje nga vizitorët (3) Pyetje-Pergjigje islame (7) Pyetjet retorike (2) Pytje (1) Qafa (1) Qamil Batalli (1) Qarqet e integruara (2) Qarqet e integruara analoge (1) Qarqet e integruara digjitale (1) Qelbi (1) Qeliza (29) Qeliza nervore (3) Qeliza prokariote (2) Qelizat Clara (1) Qelizat e maculae densa (1) Qelizat e Shvanit (1) Qelizat e tubulit proksimal (1) Qelizat jukstaglomerulare (1) Qelizat kaliciforme (1) Qelizat muskulare (1) Qelizat olfaktore (1) Qelizat osteogjene (1) Qendra apneustike (1) Qendra për avancimin e studimeve (1) Qendra pneumotoksike (1) Qengji (1) Qeni (2) Qerbelaja (1) Qershia (2) Qeveria (1) Qeverisja (1) Qukapiku (1) Quotes (8) Rabini (1) Radiatio optica (1) Radiatio thalamica (1) Radikalet e lira të oksigjenit (1) Radio (1) Radiodrama (1) Radiokomunikimi (1) Radiologjia (4) Rajoni rural (1) Ramazani (13) Rapitful (5) Rasa (1) Rasat e emrit (2) Raste Klinike (4) Ratifikimi (1) Reaksionet berthamore (2) Reaksionet kimike (2) Realitete (1) Receptoret (2) Receptorët (1) Receptoret e dhembjes (1) Receptoret visceral (1) Recesioni (1) Receta Gatimi (1) Recitimi (1) Redunanca (1) Referate (50) Referati (1) Referenca (1) Referendumi (1) Reflekset (1) Refleksi i Babinskit (1) Regjisori (2) Rehabilitimi mjekesor (2) Reklamo biznesin tuaj (3) Relievi (1) Religjioni (1) Rendet (1) Renesanca (1) Rentgenografia (1) Reportazhi (2) Republika e Kosovës (2) Resurset ekonomike (1) Retë (1) Retencioni urinar (1) Retina (2) Retinal detachment (2) Retinal manifestations of AIDS (1) Retorika (1) Reumatologjia (1) Revista (2) Revolucioni (1) Rexhep Qosja (2) Rezistenca elektrike (1) Rheumatic heart disease (2) Riboflavina (1) Rifat Kukaj (2) Right ventricular infarction (1) Rilindasit (1) Rima (3) Ritmi (1) Rituali roman (1) Robert Martiko (1) Robert Ndrenika (1) Robinson Kruzo (1) Roboti (1) Roboti i lodhur (1) Roli (2) Romane satirike (1) Romani (10) romani aventurier (1) Romani fantastiko – shkencor (1) Rozafa (1) Rrahim Sadiku (1) Rrahman Dedaj (1) Rregullat (1) Rregullat e trafikut (1) Rrena (1) Rrethanori (10) Rrethanori i kohës (1) Rrethanori i mënyrës (1) Rrethanori i qëllimit (1) Rrethanori i sasisë (1) Rrethanori i shkakut (1) Rrethanori i vendit (1) Rrezet infra te kuqe (1) Rriqnat (1) Rritja (1) Rritja ekonomike (1) Rrjeti kompjuterik (1) Rrokja (1) Rrotat (1) Rrudhat (1) Rruga e shtëpisë sime (1) Rruget e frymemarrjes (1) Rruget e perhapjes (4) Rrushi (2) Rryma elektrike (6) Rrymat detare (1) Rubor (1) Rukje (1) Ruptura e bulbusit (1) Sa të dua Shqipëri (1) Sabri Hamiti (1) Sadaka (2) Saldimi (2) Sami Frashëri (3) Samire Spahiu (1) Saprofitizmi (1) Satelitet natyrore (1) Saturni (1) Scodra (1) Seborea (1) Seizmografi (1) Seizmologjia (1) Sekrecioni (1) Sekrete (2) Sekreti (1) Sekreti purulent (1) Seksi (5) Sekuenca filmike (1) Semiologjia (1) Semiotika (1) Sëmundja (2) Semundja inaparente (1) Sëmundja iskemike të zemrës (1) Semundja latente (1) Sëmundja ngjitëse (2) Semundja subklinike (1) Semundjet (2) Semundjet akute (1) Semundjet Infektive (66) Semundjet kongjenitale (1) Semundjet kronike (1) Senad Ramadani (4) Senile macular degeneration (1) Sepsa (1) Serbët (1) Seroprofilaksa (1) Serotonina (2) Serumi (1) Serumi antitetanik (1) Servodrejtuesi (1) Shaban Cakolli (4) Sharl Bodler (9) Sharri (1) Shefqet Krasniqi (3) Shehidi (1) Shejh Albani (2) Shejtani (1) Shekulli (1) Shendetesi (70) Shëndetësi (235) Shendeti (1) Shëndeti (3) Shenjat (3) Shenjat e komunikacionit (2) Shenjat e pikesimit (1) Shenjat e pikësimit (1) Shenjat e rrezikut (1) Shenjat e trafikut (1) Sheqeri (2) Sherbimet sekrete (2) Shevqet Musaraj (1) Shijat (1) Shiu (3) Shkallët e mbiemrit (1) Shkallëzimi (2) Shkarko (4) Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (1) Shkenca (8) Shkijet (1) Shkolla (12) Shkrime (2) Shkrime islame (1) Shkrime nga Ag Apolloni (25) Shkrime nga Ben Apolloni (6) Shkronjat (1) Shmangia (1) Shoku (4) Shoku distributiv (1) Shoku hipovolemik (1) Shoku kardiogjen (1) Shoku obstruktiv (1) Shoqeri sekrete (1) Shoqëria (1) ShowBiz (3) Shpella e Dragobisë (1) Shpella e piratëve (1) Shpendet (2) Shpirti (2) Shporeti elektrik (1) Shprehjet frazeologjike (1) Shpretka (1) Shqip (2) Shqiperia (8) Shqipëria (5) Shqiponja (1) Shqiptarët (1) Shqiptaria (1) Shtatëzënia (1) Shtaza (1) Shteti (3) Shtresat e lëkurës (1) Shtypja e larte e gjakut (1) Shtypja hidrostatike (1) Shtypja koloide (1) Shumë zhurmë për asgjë (1) Shurdhimi (1) Shurdhimi konduktor (1) Shytat (1) SI (1) Sicilia (1) Sida (1) Sideroza e kornese (1) Sigi Janku (1) Sikur t'isha djalë (1) Simbioza (1) Simboli (1) Simboli kimik (3) Simptomat (1) Simptomat dhe shenjat (18) Simulimi (1) Sinan Hasani (1) Sindromi (1) Sindromi Di George (1) Sinektoda (1) Sinjalet (2) Sinjalet ndriçuese (1) Sinjali (2) Sinonimet (2) Sinopsisi (2) Sinqeriteti (1) Sintaksa (1) Sinus rhythm (1) Sionizmi (1) Sipërfaqja e Kosovës (1) Sistematika (1) Sistemet inteligjente te drejtimit te transportit (1) Sistemi (1) Sistemi diellor (5) Sistemi endokrin (1) Sistemi i drejtimit (1) Sistemi i komunikimit (1) Sistemi i transmisionit (1) Sistemi informatik (1) Sistemi kardiovaskular (1) Sistemi limbik (2) Sistemi nervor parasimatik (1) Sistemi nervor qendror (2) Sistemi periodik i elementeve (3) Sitemap (1) Sjellja (4) Skena (1) Skenari (2) Skenaristi (1) Skenografia (1) Skica (3) Skizofrenia (8) Sklera (1) Skleroza amiotrofike laterale (4) Skleroza multiple (3) Skorbuti (1) Skuqja (1) Sllavët (2) Sllavët e Jugut (2) Sllavët e Lindjes (1) Sllavët e Perendimit (1) Sociodrama (1) Sociologjia (96) Sokrati (1) Solstici (1) Soneti (1) Sororati (2) Sot (1) Spastic paraparesis (2) Spastrimi (1) Speleologjia (1) Spermatozoidet (1) Spiroketat (1) Spirometri (1) Spitali Rajonal i Ferizajit (1) Spitalizimi (1) Sporadiciteti (1) Sport (1) Sporti (3) Stepa (2) Steriliteti (1) Sterilizimi (1) Sterjo Spasse (4) Stili i shkrimtarit (1) Stina (1) Stinet (7) Stinët (2) Stokes-Adams syndrome (1) Stomaku (1) Stomatiti (1) Strabizmi (1) Strajca viteline (1) Stresi (2) Strofa (1) Studenti në shtëpi (1) Studime (1) Studimi i randomizuar (1) Studimi kohort (1) Studimi rast-kontroll (1) Studimi tranzverzal apo i terthorte (1) Subjekti (3) Sublimimi (1) Substanca (3) Substanca mutagjene (1) Substancat (1) Substancat kimike (1) Substancat klastogjene (1) Subthalamus (1) Suficienca (1) Sulfati i bakrit (1) Sulmi cerebral (1) Sulmi në tru (1) Sumerët (1) Sunete (1) Supravalvular stenosis (1) Surgery (1) Syfyri (1) Syndrome X (1) Syrgjyn vdekur (2) Syri (7) Syri i trete (1) Systemic embolization (1) Systolic murmurs (1) Taksonomia (1) Takvimi (21) Talenti (1) Te bregu i detit (1) Të reja nga shkenca (3) Tech & Auto (7) Tek porta e xhenetit (1) Tekbiri (1) Teknologjia (233) Teknologjia farmaceutike (78) Teknologjia informative (1) Telegrami (1) Teleskopi (1) Tema (3) Tema e veprёs letrare (1) Temperatura (1) Tendenca (1) Tendinet (1) Tensioni elektrik (2) Tensioni i gjakut (2) Tensioni itraokular (5) Teoria (1) Terapia (1) Terapia fizikale (2) Tërbimi (1) Tërmeti (2) Terminologji (350) Terminologji ekonomike (43) Terminologji fetare (281) Terminologji mjekësore (593) Termorregullimi fizik (1) Termorregullimi kimik (1) Test logjik (1) Test nga Biologjia (74) Test nga Fizika (39) Test nga gjuha dhe letersia shqipe (163) Test nga gjuha dhe letërsia shqipe (49) Test nga kimia (158) Teste (8) Testet e autoshkolles (3) Testi i Maturës (1) Tetanosi (1) Tetanusi (1) Thalamusi (2) The Last Dinosaurs (1) The Son of No One (1) Theksi (1) Theksi i fjalisë (1) Theksi logjik (1) Theni per intelegjencen (1) Thenie (1084) Thënie (1349) Thenie Islame (218) Thenie mjekesore (1) Thenie nga Albin Kurti (1) Thenie nga Bekir Halimi (4) Thenie nga Bob Marley (1) Thenie nga Hasan Prishtina (1) Thenie nga Ismail Kadare (1) Thenie nga Ukshin Hoti (1) Thenie per miqesine (1) Thenie per 1 qershorin (1) Thenie per akullin (1) Thenie per ambicjen (1) Thenie per Ameriken (1) Thenie per analistat (1) Thenie per argumentet (1) Thenie per armikun (6) Thenie per armiqet (1) Thenie per arsimin (2) Thenie per arsyen (1) Thenie per atdheun (1) Thenie per aventurat (1) Thenie per aventuren (1) Thenie per babain (1) Thenie per balten (1) Thenie per barin (1) Thenie per barkun (1) Thenie per baticen (1) Thenie per besen (1) Thenie per besimin (5) Thenie per besimtarin (1) Thenie per besnikerine (1) Thenie per biblen (1) Thenie per biznesmenet (1) Thenie per bleten (1) Thenie per borxhin (2) Thenie per boten (2) Thenie per brengen (1) Thenie per budallallekun (2) Thenie per budallenjte (2) Thenie per bujarine (1) Thenie per bujkun (1) Thenie per buken (2) Thenie per bukurine (1) Thenie per burgun (1) Thenie per burrat (1) Thenie per burrerine (2) Thenie per burrin (3) Thenie per butesine (3) Thenie per buzeqeshjen (2) Thenie per cmendurine (1) Thenie per çmendurine (1) Thenie per dallendyshet (1) Thenie per dashurine (21) Thenie per dembelin (1) Thenie per demin (1) Thenie per demokracine (2) Thenie per deshirat (1) Thenie per deshiren (4) Thenie per deshtaket (1) Thenie per deshtimin (3) Thenie per detin (2) Thenie per dhembjen (1) Thenie per dhimbjen (7) Thenie per diagnozen (1) Thenie per diamantet (1) Thenie per diellin (2) Thenie per dijen (1) Thenie per dinjitetin (1) Thenie per diplomacine (1) Thenie per disfatat (1) Thenie per diturine (4) Thenie per djalin (2) Thenie per djallin (1) Thenie per djersen (1) Thenie per dobesine (1) Thenie per drejtesine (4) Thenie per driten (1) Thenie per drurin (1) Thenie per duart (1) Thenie per durimin (4) Thenie per dynjane (1) Thenie per dyshimin (1) Thenie per ecjen (1) Thenie per edukaten (3) Thenie per edukimin (2) Thenie per embelsine (1) Thenie per enderrat (1) Thenie per epshin (2) Thenie per erresiren (1) Thenie per faktet (1) Thenie per falenderimin (1) Thenie per faljen (3) Thenie per faljen e gjakut (1) Thenie per famen (1) Thenie per familjen (2) Thenie per fatin (3) Thenie per fatkeqesine (3) Thenie per fatkeqesite (3) Thenie per femijen (2) Thenie per femijet (3) Thenie per femrat (1) Thenie per femren (4) Thenie per fillimin (1) Thenie per filmin (1) Thenie per fitimtarin (1) Thenie per fitoren (3) Thenie per fitoret (1) Thenie per fjalen (1) Thenie per folenë (1) Thenie per forcen (1) Thenie per fotografine (1) Thenie per friken (4) Thenie per fshatin (1) Thenie per fundin (1) Thenie per fuqine (1) Thenie per furtunen (1) Thenie per gabimet (6) Thenie per gabimin (7) Thenie per gazetaret (1) Thenie per Gege (1) Thenie per genjeshtarin (1) Thenie per genjeshtrat (2) Thenie per genjeshtren (4) Thenie per gezimin (1) Thenie per gjahtarin (1) Thenie per gjakun (2) Thenie per gjarperin (1) Thenie per gjerat (1) Thenie per gjuhen (2) Thenie per goditjen (1) Thenie per gojen (1) Thenie per grate (1) Thenie per gruan (4) Thenie per guximin (3) Thenie per harresen (1) Thenie per harrimin (1) Thenie per hekurin (1) Thenie per heshtjen (6) Thenie per hidherimin (2) Thenie per historine (1) Thenie per hoxhallaret (1) Thenie per humbjen (3) Thenie per injorancen (3) Thenie per intelektin (1) Thenie per Islamin (4) Thenie per jeten (13) Thenie per kafshen (1) Thenie per kalin (2) Thenie per karakterin (1) Thenie per karrieren (1) Thenie per kaun (1) Thenie per kazmen (1) Thenie per keqardhjen (1) Thenie per keqberesin (1) Thenie per kercimin (1) Thenie per keshillat (2) Thenie per kohen (9) Thenie per kohen e lire (1) Thenie per kollin (1) Thenie per kombin (2) Thenie per komunikimin (1) Thenie per kopertinen (1) Thenie per krenarine (3) Thenie per krimbin (1) Thenie per kritiken (1) Thenie per krizen (1) Thenie per kujtimin (1) Thenie per Kuranin (1) Thenie per kursimin (1) Thenie per kurvat (4) Thenie per lajmin (1) Thenie per lajthitjen (1) Thenie per lamtumirat (1) Thenie per lekun (2) Thenie per lendimin (1) Thenie per leshin (1) Thenie per leximin (9) Thenie per librat (1) Thenie per librin (5) Thenie per liderin (1) Thenie per lirine (2) Thenie per lirite (1) Thenie per lodhjen (1) Thenie per lotet (1) Thenie per lotin (1) Thenie per luanin (1) Thenie per luften (3) Thenie per lumturine (9) Thenie per lutjen (1) Thenie per malet (1) Thenie per marreveshjen (1) Thenie per martesen (4) Thenie per mashtrimin (3) Thenie per mbretin (1) Thenie per mekatet (7) Thenie per mekatin (1) Thenie per mendimin (3) Thenie per mendjen (3) Thenie per menqurine (2) Thenie per merzine (1) Thenie per meshkujt (1) Thenie per mesimin (2) Thenie per mesuesin (1) Thenie per mikun (6) Thenie per miqesine (3) Thenie per mjalten (1) Thenie per modestine (1) Thenie per mollen (1) Thenie per moralin (7) Thenie per motin (1) Thenie per motren (3) Thenie per muret (1) Thenie per mushkun (1) Thenie per namazin (3) Thenie per ndergjegjen (2) Thenie per nderin (2) Thenie per ndershmerine (1) Thenie per ndertimin (1) Thenie per ndihmen (2) Thenie per ndryshimin (1) Thenie per nenen (6) Thenie per nevojen (2) Thenie per ngazellimin (1) Thenie per ngopjen (1) Thenie per njerezimin (1) Thenie per njerezit (8) Thenie per njeriun (13) Thenie per nxenesin (1) Thenie per oksigjenin (1) Thenie per optimistin (3) Thenie per oratoret (1) Thenie per paditurine (1) Thenie per padrejtesine (1) Thenie per pagesen (1) Thenie per pamjen (1) Thenie per paqen (3) Thenie per parane (4) Thenie per paranojakun (1) Thenie per parapagimin (1) Thenie per parate (4) Thenie per pasurine (7) Thenie per patriotizmin (1) Thenie per pendimin (1) Thenie per perpjekjet (1) Thenie per personalitetin (2) Thenie per pertimin (1) Thenie per pervojen (1) Thenie per pesimistin (3) Thenie per pesimizmin (1) Thenie per pijet (1) Thenie per pjekurine (1) Thenie per plaget (1) Thenie per plakjen (1) Thenie per plakun (1) Thenie per pleqte (2) Thenie per plumbin (1) Thenie per poezine (1) Thenie per politikanet (2) Thenie per politikanin (1) Thenie per politiken (3) Thenie per pranveren (2) Thenie per prejardhjen (1) Thenie per premtimet (1) Thenie per prinderit (3) Thenie per pritjen (1) Thenie per profesionin (1) Thenie per punen (8) Thenie per pushimin (1) Thenie per qelesin (1) Thenie per qenin (2) Thenie per qente (1) Thenie per qetesine (1) Thenie per qytetarin (1) Thenie per rehatine (1) Thenie per renjen ne dashuri (2) Thenie per respektin (4) Thenie per rinine (1) Thenie per rregullat (1) Thenie per rrenat (2) Thenie per rrenen (1) Thenie per rrezikun (1) Thenie per rrogen (1) Thenie per rrugen (1) Thenie per sekretin (1) Thenie per semundjen (2) Thenie per sfiden (1) Thenie per shakane (1) Thenie per shendetin (1) Thenie per sherbimin (1) Thenie per sherimin (1) Thenie per shikimin (1) Thenie per shiun (1) Thenie per shokun (4) Thenie per shoqerine (2) Thenie per shpenzimin (1) Thenie per shpirtin (1) Thenie per shprehite (1) Thenie per shpresen (1) Thenie per shqetesimin (2) Thenie per Shqiperine (2) Thenie per shqiponjen (1) Thenie per shqiptarine (1) Thenie per shtetin (1) Thenie per sinqeritetin (5) Thenie per sjelljen (5) Thenie per sportin (1) Thenie per sprovat (1) Thenie per stresin (1) Thenie per suksesin (3) Thenie per sunetin (2) Thenie per syrin (2) Thenie per syte (2) Thenie per talentin (1) Thenie per te ardhmen (2) Thenie per te bukuren (1) Thenie per te drejten (1) Thenie per te folurit (1) Thenie per te fortin (1) Thenie per te huajt (1) Thenie per te keqen (3) Thenie per te menqurit (3) Thenie per te metat e njeriut (1) Thenie per te miren (2) Thenie per te rinjte (3) Thenie per te shkuaren (1) Thenie per te tashmen (1) Thenie per te vdekurin (1) Thenie per te verteten (8) Thenie per te vjetrit (1) Thenie per thashethemet (1) Thenie per thembren (1) Thenie per thjeshtesine (2) Thenie per torten (1) Thenie per Tosk (1) Thenie per tradhetine (1) Thenie per trimin (1) Thenie per trishtimin (1) Thenie per trupin (4) Thenie per trurin (1) Thenie per turpin (1) Thenie per tymin (1) Thenie per udheheqjen (1) Thenie per udhetimin (1) Thenie per ujkun (3) Thenie per urrejtjen (3) Thenie per urtesine (2) Thenie per vajzen (1) Thenie per varferine (6) Thenie per vdekjen (1) Thenie per vellaun (2) Thenie per veprat (2) Thenie per vepren (1) Thenie per veprimin (2) Thenie per veshtiresite (1) Thenie per vetepermbajtjen (1) Thenie per vetmine (2) Thenie per vlerat (1) Thenie per voten (1) Thenie per votuesin (1) Thenie per vrapimin (1) Thenie per vuajtjen (2) Thenie per vullnetarin (1) Thenie per vullnetin (2) Thenie per xhamine (1) Thenie per yjet (1) Thenie per zagarin (1) Thenie per zemren (6) Thenie per zgjuaresine (1) Thenie per zhgenjimin (2) Thenie per ziline (1) Thenie per zjarrin (1) Thenie popullore (1) Thesari (1) Third heart sound (3) Thrombolysis (3) Thrombolytic therapy (1) Ti Shqipëri më jep Nder (1) Tiamina (1) Tifoja Abdominale (2) Tinea inguinalis (1) Tingujt (1) Tipi piknik i konstitucionit (1) Tiroiditi Hashimoto (1) Tirozina (1) Tjera (81) Tkurrja muskulare (1) Tmerre (1) Toka (11) Tokoferoli (1) Toksina e tetanusit (1) Top (5) Totemizmi (1) Tragjedia (4) Trailer (7) Trajta e pashquar e emrit (1) Trajta e shquar e emrit (1) Trajtimi (4) Trakea (2) Trakeostomia (1) Transaminimi (1) Transformatoret (2) Transformatori (1) Transporti (1) Transporti hekurudhore (1) Transporti tokesor (1) Transporti ujore (1) Transudati (3) Transverzioni (1) Tranzicioni (1) Traseologjija (1) Tregime (81) Tregime Islame (56) Tregimi (3) Tregu (1) Treguesit (2) Tremori (1) Trëndafili (1) Treni (1) Tretësira fiziologjike (1) Tricuspid regurgitation (2) Trifenilmetani (1) Triptofani (2) Trishtimi (1) Trombi (6) Trombocitet (1) Tromboembolia (1) Tromboflebiti (1) Tromboza (4) Tromboza e venes qendrore te retines (4) Troponins (1) Trungu trunor (2) Trupi (2) Trupi ciliar (1) Trupi qelqor (3) Truri (4) Truri i vogel (4) Trysnia atmosferike (1) Tuberkulozi (18) Tubokurarina (1) Tubuli i perdredhur proksimal (1) Tubuli renal (1) Tumor (1) Tumoret (10) Tumoret e melqise (5) Tuneli (1) Turbullimi i kornes (1) Turqia (6) Tutoriale (2) Udhёpёrshkrimi (1) UFO (13) Uji (3) Ujku (3) Ukshin Hoti (1) Ulçera (1) Ulvi Fejzullahu (12) Unazat (1) Unazë (1) Universe paralele (1) Universet paralele (1) Universiteti (1) Urani (1) Urdhëresat nga personat e autorizuar (1) Urethritis simplex (1) Urime (1) Urina (4) Urologjia (14) Ushqimi (13) Ushqimi dietal (4) Ushqimi eufenik (1) Ushqimi për diabetikët (1) Utopia (1) Uvea (1) Uveitet (1) Vagina (1) Vaji i bylbilit (1) Vaji i bylbylit (2) Vaksina (5) Vaksinat (1) Vaksinoprofillaksa (1) Vaktia e Ramazanit (3) Vaktia e Ramazanit 2015 (2) Valbona (1) Valdet Kamberi (27) Valenca (2) Vallja e luleve (1) Valvular heart disease (1) Vanadium (1) Vargmalet (1) Vargu (1) Varri (1) Vaskularizimi (2) Vaskuliti i retines (1) Vaso Pasha (1) Vatra epidemike (1) Vazodilatimi (1) Vazokonstriksion (1) Vazopresina (1) Vdekja (4) Vdekja me vjen prej syve te tille (1) Vdekja më vjen prej syve të tillë (1) Vdekje (1) Vehbi Kikaj (1) Vektorët (1) Vellau (3) Vendi (1) Venera (1) Ventriculus III (6) Ventriculus lateralis (1) Vepra (1) Vepra epike (1) Vepra letrare (1) Vera (7) Veshka (20) Veshkat (1) Vetbesimi (3) Vetedija (2) Vetëvrasja (1) Vetmia (1) Veton Surroi (1) Vezë të arta (1) Vezika urinare (1) Vica (1) Victor Hugo (1) Victor Hygo (1) Video (84) Video fetare (32) Video interesante (25) Video mësime (1) Video mjekesore (2) Video qesharake (21) Vija bregdetare (1) Vija Egnatia (1) Vijat papilare (1) Viktor Hygo (3) Vince Lombardi (1) Virozat (1) Virulenca (2) Viruset (2) Virusologjia (1) Visar Ymeri (1) Viset shqiptare (1) Vitamina B1 (1) Vitamina B12 (1) Vitamina B2 (1) Vitamina B3 (1) Vitamina B6 (2) Vitamina C (1) Vitamina D (1) Vitamina E (2) Vitaminat (21) Viti i mbrapshtë (1) Vitrektomia (2) Vizita (1) Vizusi (2) Vjersha (266) Vjersha oër pranverën (1) Vjersha patriotike (7) Vjersha per 1 qershorin (3) Vjersha per 17 shkurtin (1) Vjersha për 7 marsin (2) Vjersha per 8 marsin (1) Vjersha për Adem Jasharin (2) Vjersha per Ariun (1) Vjersha per baletin (1) Vjersha per bicikleten (1) Vjersha per boren (2) Vjersha për dajën (1) Vjersha per dallendyshet (2) Vjersha per dhelpren (1) Vjersha per dimrin (3) Vjersha per elefantin (2) Vjersha per eren (1) Vjersha per femije (5) Vjersha për fëmijë (56) Vjersha per flamurin (2) Vjersha për flamurin (1) Vjersha për gjirafën (1) Vjersha per gjyshen (1) Vjersha per kohen (1) Vjersha per Kosoven (1) Vjersha per lepurushin (1) Vjersha per librin (4) Vjersha per lypsarin (1) Vjersha për macen (1) Vjersha per Matematiken (1) Vjersha per mesuesen (8) Vjersha per mesuesin (1) Vjersha për mikun (1) Vjersha per mjaltin (1) Vjersha per molla (1) Vjersha per motren (1) Vjersha per nenen (1) Vjersha per pavaresine e Kosoves (1) Vjersha per plepin (1) Vjersha per pranveren (2) Vjersha për pranverën (12) Vjersha për qenin (1) Vjersha për qershinë (1) Vjersha për Qukapikun (1) Vjersha për Robotin (1) Vjersha per shiun (1) Vjersha për shiun (1) vjersha për shkollën (4) Vjersha për shokun (1) Vjersha per shoqen (1) Vjersha per shqiponjen (1) Vjersha per vellaun (2) Vjersha per veren (2) Vjersha per Vjeshten (2) Vjersha per yllin (2) Vjersha per zogun (1) Vjershe per babain (1) Vjershe per pinguinin (1) Vjershe per zogun (1) Vjeshta (2) Vlera (1) Vlora (1) Vozitja (1) Vullkanet (1) Vullkani (2) Vullneti (1) Vulnerabil (1) Weather (1) Wi-Fi (1) William Shakespeare (20) Windows (1) Windows 10 (1) Winston Churchill (1) Woody Allen (1) World Wide Web (2) Wrong Turn 1 (1) Xehet (2) Xha Gorio (2) Xheladin Muça (1) Xhemajl Abria (1) Xhemat (1) Xheneti (2) Xhevahir Spahiu (5) Xhindet (2) Xhon Kenedi (21) Xhorxh Gordon Bajron (1) Xhovani Bokaçio (1) Yjet (1) Ylli (2) Yndyrnat (5) Youtube (2) Zani i zemrës (1) Zanoret (3) Zbatica (1) Zbehja (1) Zbulime-Shpikje (39) Zef Serembe (1) Zef Serembe (4) Zemra (6) Zgjedhimi i foljes (1) Zgjedhja (1) Zgjedhjet (1) Zhan Batist Pokëlen (1) Zhargoni (1) Zhavorri (1) Zilia (1) Zinaja (1) Zink insulina kristalore (1) Zogu (1) Zogu dhe djali (1) Zona (1) Zona Aride (1) Zoonozat (1) Zorra e holle (2) Zorra e trashë (1) Zoti (1)

Arkiva e postimeve